x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Az HBO kitűzte a The Last of Us forgatás időpontját és a helyszínét is

Jelentések szerint egy évig forog majd a The Last of Us-sorozat.

Az HBO kitűzte a The Last of Us forgatás időpontját és a helyszínét is
  • PublishedApril 2, 2021

Az HBO még 2020 tavaszán jelentette be, hogy sorozat formájában feldolgozzák a nagysikerű The Last of Us című videojátékot. Az HBO korábban már bejelentette, hogy Ellie szerepét Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta, míg Joel Millert majd Pedro Pascal kelti majd életre.

A kanadai rendezők céhétől származó információ szerint a The Last of Us-sorozatot Calgary városban forgatják majd július 5-étől és a munka egészen 2022. június 8-áig húzódik majd, azaz szűk egy évet ölel majd közre a munka. A hírt a film- és színpadi technikusok szervezete is megerősítette, hogy a sorozat munkálatai valóban júliusban kezdődnek majd.

A sorozat forgatókönyvén Mazin dolgozik, aki emellett produceri feladatokat is ellát. A sorozathoz csatlakozott még a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója és írója, Neil Druckmann is. A két sorozat atmoszférája nem sokban különbözik egymástól, hiszen mindkét történet valamilyen katasztrófa után játszódik, ami drasztikusan megváltoztatta a világot. Renck korábban még The Walking Dead epizódot is forgatott, ebből adódóan pedig sokan úgy vélik, hogy jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a PlayStation exkluzív játéka, ami a zombi és a katasztrófa zsánerét keresztezi.

A készítők korábban elárulták, hogy a sorozatnál igyekeztek hűek maradni az alaphoz, de egyes részeknél kénytelenek voltak elkanyarodni a megismert eseményektől. Bizonyos dialógusok ismerősek lesznek a játékosoknak, hiszen azokat egytől-egyig átemelték a videojátékból. A készítő olyan példákat hozott fel, minthogy a játék akcióközpontú volt, tele volt olyan mechanikákkal, amiket meg kellett tanítani a játékosoknak, ám ezek többsége bénán mutatna a sorozatban. Így kevesebb erőszakot kapunk majd az adaptációban, szóval a szolgáltató inkább arra ösztönözte a készítőket, hogy az erőszakos részeknél úgy próbálják elkészíteni a szériát, hogy helyettük inkább a karakterek drámájára fókuszáljanak.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

The Last of Us
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.