x
BREAKING Sorozatok

A Trónok harcából ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét a The Last of Us című HBO sorozatban

Lyanna Mormont alakító Bella Ramsey lesz Ellie.

A Trónok harcából ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét a The Last of Us című HBO sorozatban
  • Publishedfebruár 11, 2021

Az HBO durván egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy sorozatot készít a nagysikerű The Last of Us című videojátékból. A sorozat elkészítésében két nagyágyú vesz részt, Craig Mazin a Csernobil-sorozatot is jegyző úriember, és Neil Druckmann a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója és írója. A rendező kilétét már néhány hónapja felfedték, most pedig magukról a főszereplőkről rántották le a leplet.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a 17 éves brit Bella Ramsey színésznő kapta a The Last of Us női főszerepét. Ramsey neve lehet, hogy sokaknak nem olyan ismerős, de ő játszotta Lyanna Mormont-ot a Trónok harcában is. Legutóbb pedig a BBC készítésű Az Úr sötét anyagai című sorozatban láttuk.

Bella Ramsey

A sorozat egyik főszereplőjét egy 14 éves árvának lehet leírni, aki nem ismert semmi mást, mint egy elpusztult bolygót, és aki küzd a dühösztön kiegyensúlyozásáért, valamint dacol saját szükségletével a kapcsolatért és az összetartozásért. Ezen felül pedig az újdonsült valósággal, amiben ő maga lehet a kulcsa a világ megmentésének.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.