The Last of Us

Egy új rendezőt kapott a The Last of Us című HBO sorozat

Egy Oscar-díjra is jelölt rendező forgatja az első részt.

Az HBO még 2020 tavaszán jelentette be, hogy sorozat formájában feldolgozzák a nagysikerű The Last of Us című videojátékot. A hatalmas sikert aratott Csernobil-sorozat után az HBO Craig Mazin kezébe adta az irányítást, és a korábbi tervek szerint a kedvenc rendezője készítette volna a sorozat pilot epizódját is, most azonban változás történt, és Kantemir Balagov készíti majd az első részt.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint új rendezőre talált az HBO sorozata az Oscar-díjra is jelölt Kantemir Balagov személyében. Balagov készítette a Beanpole című drámát, ami két nőre összpontosít a II. világháború utáni Leningrád városában. Az orosz készítésű filmet legjobb nemzetközi díjra jelölték a 92. Oscar-gálán, de végül a dél-koreai Élősködők nyerte el a díjat, ellenben még abban az évben a Beanpole filmmel Balagov elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legjobb rendezőjének járó díját. Szóval Mazin kedvenc rendezője, Johan Renck nem tudja elvállalni a forgatást, miután nem sikerült összeegyeztetni az ütemezéseket a naptárakban. Azt még nem tudni, hogy esetleg a későbbi részeknél látjuk-e a rendezőt.

The Last of Us-sorozat forgatókönyvén Mazin dolgozik, aki emellett produceri feladatokat is ellát. A sorozathoz csatlakozott még a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója és írója, Neil Druckmann is. A két sorozat atmoszférája nem sokban különbözik egymástól, hiszen mindkét történet valamilyen katasztrófa után játszódik, ami drasztikusan megváltoztatta a világot. Renck korábban még The Walking Dead epizódot is forgatott, ebből adódóan pedig sokan úgy vélik, hogy jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a PlayStation exkluzív játéka, ami a zombi és a katasztrófa zsánerét keresztezi.

The Last of Us

A sorozat még megjelenést és főszereplőt sem kapott, bár Kaitlyn Dever már bejelentkezett a szerepre, hogy nagyon szívesen játszaná majd Ellie szerepét. Dever egyébként a múltban többször is dolgozott már együtt a Naughty Dog csapatával, szóval Druckmann nem ismeretlen számára. Aki esetleg nem játszott volna a játékkal, akkor az egyik főhős egy Joel nevű karakter. Joel egy harcedzett túlélő, akit arra béreltek fel, hogy egy 14 éves lányt csempésszen ki a karantén zónából. Az, ami egy kisebb melónak indult, hamarosan egy brutális, szívszorító utazássá válik, melyben csak egymásra számíthatnak, ha szeretnék túlélni az egészet.

Total
5
Shares
Previous Article

Nem lesz vészesen nagy a Hitman 3 első napos frissítése

Next Article
Godzilla vs Kong

Már márciusban megnézhetjük a Godzilla vs. Kong harcát

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!