Főoldal Filmek A Sötét végzet sztárja játssza Tommyt a The Last of Us videojáték adaptációjában
FilmekBREAKING

A Sötét végzet sztárja játssza Tommyt a The Last of Us videojáték adaptációjában

Egy még sötétebb sors vár rá.

160
The Last of Us

Úgy egy évvel ezelőtt jelentette be az HBO, hogy a nagysikerű The Last of Us című videojátékból adaptációt készít, s sorozat formájában fogják elmesélni az első rész történéseit. Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Most pedig az is kiderült, hogy ki fogja életre kelteni Joel testvérét, Tommyt a sorozatadaptációban.

A Variety értesülései szerint Gabriel Luna is csatlakozott a szereplőgárdához, méghozzá Tommy szerepében látjuk majd. Luna talán legismertebb szerepe Robbie Reyes, ismertebb nevén a Szellem lovas volt A S.H.I.E.L.D. ügynökei című Marvel-sorozatban. Nemrég viszont az új Terminátor: Sötét végzet folytatásban tűnt fel a Rev-9 szerepében. Hosszú idő után visszatér az HBO kötelékébe, miután A törvény nevében 2. évada után más pályát választott magának.

Gabriel Luna

kanadai rendezők céhétől származó információ szerint a The Last of Us-sorozatot Calgary városban forgatják majd július 5-étől és a munka egészen 2022. június 8-áig húzódik majd, azaz szűk egy évet ölel majd közre a munka. A hírt a film- és színpadi technikusok szervezete is megerősítette, hogy a sorozat munkálatai valóban júliusban kezdődnek majd.

A sorozat forgatókönyvén Mazin dolgozik, aki emellett produceri feladatokat is ellát. A sorozathoz csatlakozott még a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója és írója, Neil Druckmann is. A két sorozat atmoszférája nem sokban különbözik egymástól, hiszen mindkét történet valamilyen katasztrófa után játszódik, ami drasztikusan megváltoztatta a világot. Renck korábban még The Walking Dead epizódot is forgatott, ebből adódóan pedig sokan úgy vélik, hogy jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a PlayStation exkluzív játéka, ami a zombi és a katasztrófa zsánerét keresztezi.

A készítők korábban elárulták, hogy a sorozatnál igyekeztek hűek maradni az alaphoz, de egyes részeknél kénytelenek voltak elkanyarodni a megismert eseményektől. Bizonyos dialógusok ismerősek lesznek a játékosoknak, hiszen azokat egytől-egyig átemelték a videojátékból. A készítő olyan példákat hozott fel, minthogy a játék akcióközpontú volt, tele volt olyan mechanikákkal, amiket meg kellett tanítani a játékosoknak, ám ezek többsége bénán mutatna a sorozatban. Így kevesebb erőszakot kapunk majd az adaptációban, szóval a szolgáltató inkább arra ösztönözte a készítőket, hogy az erőszakos részeknél úgy próbálják elkészíteni a szériát, hogy helyettük inkább a karakterek drámájára fókuszáljanak.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza
Előzetesek

Sárkányháborúra készülünk a Sárkányok háza 2. évad első előzetesében

Bemutatták a Sárkányok háza 2. évad első teaser előzetesét.

The Last of Us
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2....