x
Sorozatok

Több millió dollárjába fáj az HBO-nak a The Last of Us egyes részeit leforgatni

A forgatásra pedig már a héten kerül sor.

Több millió dollárjába fáj az HBO-nak a The Last of Us egyes részeit leforgatni
  • Publishedjúlius 19, 2021

Az HBO nem spórol semmivel, amikor úgy döntött, hogy a világ egyik legjobb videojátékának kikiáltott The Last of Us című játékot sorozat formájában dolgozza fel. A színészválasztás önmagában pazar, és az egyes részek költségvetése pedig állítólag a 10 millió dollárt is elérheti, ezzel pedig valószínűleg Kanada legnagyobb projektje lesz, amit valaha forgattak az országban.

Damian Petti, az IATSE 212 színészek szakszervezetének elnöke nem erősítette meg a CTV Newsnak a projekt pontos költségvetését, de becslés szerint minden epizódra több mint nyolc szemjegyű összeget tapsolnak el. Ez azt jelenti, hogy epizódonként minimum 10 millió dollárba fog kerülni, ugyanakkor felhívta a figyelmünket, hogy valójában ennél jóval többe fog kerülni a munka az HBO-nak.

Nem tudom megerősíteni a hivatalos költségvetési számokat, de azt mondom, hogy valószínűleg ez a legnagyobb projekt, amelyet Kanadában forgatnak. Ez a projekt jóval meghaladja epizódonként a nyolc számjegyű összeget, tehát ebben a tekintve van egy multiplikátor hatása gazdaságunkra. Több száz kapcsolódó vállalkozás profitál a rengeteg munkából.

Damian Petti

Petti azt is megerősítette, hogy a hét második felében kezdik a forgatást Alberta tartományban. Nagyon komoly munka előzi meg a munkát, hozzávetőleg fél éven keresztül készítették elő a terepet a forgatásra, és a következő 12 hónapban a kanadai városban fogják filmre venni az epizódokat.

Craig Mazin (Csernobil), a The Last of Us showrunnerje korábban elmondta, hogy az HBO új sorozatának első évada 10 részt számlál, ami azt jelenti, hogy az első évad elkészítése legalább 100M dollárt felemészt, s akkor még nem vettük bele a színészeket és a marketinget sem. Összehasonlításképpen a nagysikerű Trónok harca első évadjának egyes részei 6 millió dollárba fájtak, de ez a szám jelentősen megugrott az utolsó évadra, ahol már 15 millió dollárra duzzadt az egyes részek gyártási költsége. Hasonlóképpen sokba került a The Mandalorian, ami a hírek szerint epizódonként szintén eléri a 15M dollárt, az egész évad költsége közel 120M dollárra hízott.

The Last of Us
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.