The Last of Us

Leforgatták a The Last of Us sorozatadaptációjának pilot epizódját

Meglepően sokáig tartott, de filmre vették az első részt.

Mintha örökké tartott volna az HBO számára, filmre venni az első epizódot az eredetileg 2020 márciusában bejelentett The Last of Us adaptációjából. Az elmúlt félévben folyamatosan csepegtették a szereposztással kapcsolatos híreket. Hivatalosan júliusban kezdték a forgatást is, a napokban pedig fontos mérföldkőhöz érkezett a stáb.

A pilot részt dirigáló Kantemir Balagov rendezőtől megtudtuk, hogy a hosszú és megfeszítő munka a végéhez ért, legalábbis az első részt sikeresen lezavarták. A direktor egy bejegyzésben tudatta mindezt a rajongókkal, amihez még egy kulisszák mögötti fotót is mellékelt azzal a felirattal, hogy a munka befejeződött.

Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Még nem kapott premierdátumot a sorozat, de valamikor 2022-ban érkezik. Azt azonban megtudtuk, hogy hány részből fog állni az első évad.

Total
17
Shares
Previous Article
The Suicide Squad

James Gunn elárulta, hogy a The Suicide Squad egyik halottnak hitt karaktere életben maradt

Next Article
Bosszúállók: Végjáték

Mark Ruffalo reagált a pletykákra, de továbbra sem egyértelmű, hogy a Moon Knight Disney+ sorozata miatt érkezett-e Budapestre

Related Posts