x
Sorozatok

Leforgatták a The Last of Us sorozatadaptációjának pilot epizódját

Meglepően sokáig tartott, de filmre vették az első részt.

Leforgatták a The Last of Us sorozatadaptációjának pilot epizódját
  • Publishedszeptember 1, 2021

Mintha örökké tartott volna az HBO számára, filmre venni az első epizódot az eredetileg 2020 márciusában bejelentett The Last of Us adaptációjából. Az elmúlt félévben folyamatosan csepegtették a szereposztással kapcsolatos híreket. Hivatalosan júliusban kezdték a forgatást is, a napokban pedig fontos mérföldkőhöz érkezett a stáb.

A pilot részt dirigáló Kantemir Balagov rendezőtől megtudtuk, hogy a hosszú és megfeszítő munka a végéhez ért, legalábbis az első részt sikeresen lezavarták. A direktor egy bejegyzésben tudatta mindezt a rajongókkal, amihez még egy kulisszák mögötti fotót is mellékelt azzal a felirattal, hogy a munka befejeződött.

https://www.instagram.com/p/CTOazs-LKHG/?utm_source=ig_web_copy_link

Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Még nem kapott premierdátumot a sorozat, de valamikor 2022-ban érkezik. Azt azonban megtudtuk, hogy hány részből fog állni az első évad.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.