x
Close


Közelgő események

Filmek

A Bad Boys – Mindörökké rosszfiú rendezői fogják filmre venni Batgirl önálló filmjét

Készül a Batgirl film.

A Bad Boys – Mindörökké rosszfiú rendezői fogják filmre venni Batgirl önálló filmjét
  • PublishedMay 20, 2021

A múlt évtizedben több cikk is született a Batgirl projekttel kapcsolatban. 2017 márciusában arról számoltunk be, hogy a Bosszúállók-filmet is jegyző Joss Whedon veszi kézbe a DC új szuperhősének kalandját. Arról is beszéltek, hogy kik a jelöltek a főszerepre, de egy ponton minden megszakadt, amikor Whedon bejelentette távozását, és erre azután került sor, hogy a mozikban bemutatták Az Igazság Ligáját, s finoman szólva sem volt benne köszönet.

Az akkori bejelentésnek, hogy Whedon kiszáll a projektből, még Zack Snyder is örömét fejezte ki, hogy Batgirl megszabadult Whedontől. Bár arról is beszéltek, hogy a stúdió letett az ötletről, de időközben ismét elővették a tervet. A The Hollywood Reporter éjjel arról számolt be, hogy Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezőpárossal az élen fogják elkészíteni Barbara Gordon, azaz Batgirl szólófilmjét. Egy HBO Max projekt keretében fogják megvalósítani a filmet, bár azt nem tudni, hogy ez egészen pontosan mit jelent, hogy ezzel esetleg lemondanak a mozis bemutatóról. Egyelőre nem tudni, hogy mikor mutatják be, és ki fogja majd megformálni a címszereplőt.

A film forgatókönyvén Joss Whedon kezdett dolgozni 2017-ben, de beletört a bicskája. Elmondása szerint nem volt képes megfelelő történettel előállni a karakterhez, ezért egy év gyötrődés után lemondott az író és rendező teendőről. Ezután az ŰrDongó című film forgatókönyvírója, Christina Hodson vette kézbe a sztorit, aki korábban is dolgozott már DC adaptáción. Részben az ő tollából született a Ragadozó madarak, legutóbb pedig a The Flash szkriptjén dolgozott, szóval nem áll távol tőle a DC világa.

Ami pedig a rendezőpárost illeti, ők a tavaly bemutatott Bad Boys franchise harmadik részével robbantak be a köztudatba. A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk a nagy várakozást követően világszerte csaknem 425 millió dollárral gazdagította a stúdiót, s ez a siker újabb lehetőségeket nyitott meg Arbi és Fallah előtt. A duó dolgozott a Snowfall című sorozaton, legutóbb pedig a Marvel Studios felkérésére a Ms. Marvel Disney+ sorozaton dolgozott, mint rendező és vezető producer. De már bejelentkeztek a Beverly Hills-i zsaru 4. rendezéséért is.

Batgirl
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.