Wide Screen
Image default
Filmek

Zack Snyder nagyon örül, hogy Joss Whedon távozott a Batgirl projekt éléről

A rajongók egy meglehetősen érdekes dolgot szúrtak ki a közösségi médiában, miután Joss Whedon távozott a Batgirl rendezői székéből.

Az elmúlt hetekben több olyan hír is napvilágot látott, hogy talán Zack Snyder nem is önszántából távozott és adta át a székét Joss Whedon rendezőnek, hanem a Warner/DC páros egyszerűen kirúgta őt Az Igazság Ligája forgatásáról. Talán soha nem tudjuk meg az igazságot, és miért kellett a munkák közben rendezőt cserélni, de az elmúlt hét eseményei árulkodóak lehetnek.

A hét elején Joss Whedon bejelentette, hogy történet híján nem tudja folytatni a Batgirl-film előkészületét, ezért kénytelen távozni a projekt éléről. A hír már önmagában is nagy horderejű volt, hiszen korábban sokan megváltóként köszöntötték Whedont a DC-nél, hogy majd ő rendbe rakja a dolgokat. Ehhez képest a rendező első filmje, Az Igazság Ligája csúfosan leszerepelt a kritikusok, de még a rajongók előtt is, akik azért kampányolnak, hogy a stúdió kiadja az eredeti, Snyder-féle változatot.

Éppen a Snyder változatért kampányoló Twitter-oldal, a Vero osztott meg egy érdekes képet Whedon távozásáról. Az oldal üzemeltetője arról posztolt a napokban képet, hogy Whedon távozását sokan rosszként élik meg, és nem értenek egyet azzal, hogy miért kellett otthagynia a filmet. Ezt a képet később Zack Snyder belájkolta, ami arról tesz tanúbizonyságot, hogy a két direktor között mégsem volt olyan felhőtlen a kapcsolat. A tweetet Snyder közeli barátja, Clary Enos is lájkolta, ami tovább erősíti azt a gyanút, hogy örömmel látják Whedon távozását a DC-től. Ezek pusztán spekulációk, de talán Snyder éppen azért fejezte ki tetszését Whedon távozása után, mert tavaly hasonló cipőben járt, csak akkor éppen a Bosszúállók rendezője tette őt ki Az Igazság Ligája székéből. A történet hátterében valójában az állhat, hogy a Warner Bros. stúdió nem volt megelégedve Whedon munkájával, és jobbnak látta, ha nem bízzák rá a Batgirlt – nem mellesleg igazi PR-rémálom lett volna egy olyan férfi rendezőre bízni a női szuperhősfilmet, akinek egyszer már meggyűlt a baja a nőkkel.

Még több a témában...

A Shazam! rendezője elárulta, miért nem a tradíciós DC logóval kezdődött a film

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Bosszúállók

Orosz Ferenc

Zack Snyder elárulta, eredetileg milyen szerepet szánt Wonder Womannak a Batman Superman ellenben

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat