Főoldal Filmek A Warner Bros. kitűzte a Godzilla és Kong 3. és Denis Villeneuve egy titkos projektjének a bemutatóit
Filmek

A Warner Bros. kitűzte a Godzilla és Kong 3. és Denis Villeneuve egy titkos projektjének a bemutatóit

Godzilla x Kong 3. része mellett vajon a Dűne 3. része érkezik?

316
Dűne: Második rész, Denis Villeneuve
Forrás: Warner Bros.

A hét lezárásaként a Warner Bros. és a Legendary két közelgő film bemutatójának időpontját is bejelentett: egy cím nélküli Denis Villeneuve nagyjátékfilmet és a Szörnyuniverzum sorozat következő részét, azaz a Godzilla és Kong harmadik részét.

Először is, a cím nélküli Denis Villeneuve mozifilmet 2026. december 18-ra tűzték ki. Bár korábban úgy vélték, hogy a Legendary megbízásából Villeneuve egy drámafilmen dolgozik a Nuclear War: A Scenario című nonfiction könyv alapján, a The Hollywood Reporter és a Deadline szerint inkább visszatér Arrakis homokdűnéihez, és a decemberi dátum valójában A dűne messiása számára van fenntartva. A rendező már tavaly elárulta, hogy dolgozik a harmadik rész forgatókönyvén, de nem szeretné elkapkodni a dolgokat.

A másik nagy bejelentés a két stúdió részéről, hogy nem nagy meglepetésre érkezik a Godzilla x Kong: Az új birodalom folytatása. A franchise következő fejezetét 2027. március 26-án fogják bemutatni az Egyesült Államokban. A filmmel kapcsolatban további részletet nem osztottak meg, de tudjuk, hogy Grant Sputore veszi át a rendezői feladatokat, a forgatókönyvön David Callaham (Pókember: A pókverzumon át, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája) dolgozik, aki korábban közreműködött a 2014-es Godzilla című filmen is.

A Dűne: Második rész és a Godzilla x Kong: Az új birodalom című filmekkel hatalmas sikereket aratott az idei évben a stúdió, jelenleg a második és harmadik legnagyobb bevételt hozó filmekként soroljuk világszerte a 2024-es naptárban. A Dűne 2. több mint 711,8 millió dolláros bevételt hozott világszerte, becsült 190 millió dolláros gyártási költségvetésével, míg a Godzilla x Kong 569,9 millió dollárt kasszírozott össze világszerte 150 millió dolláros gyártási költségvetésével.

A mostani bejelentés másik érdekessége, hogy a Warner Bros. nem hátrált meg a karácsonyi időponttól, azt ugyanis a Disney korábban már lefoglalta egy cím nélküli Star Wars-filmnek. Ez várhatóan a Star Wars: Új Jedi Rend lesz Daisy Ridley visszatérésével Rey szerepében, s egy új korszakot indít el a messzi-messzi galaxisban. Hivatalosan a Disney nem jelentette be, melyik filmet fogják bemutatni abban az időpontban.

Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Démonok között
Filmek

A Warner Bros. kitűzte az utolsó Démonok között premierjét

Kiderült, mikor láthatjuk a Démonok között utolsó filmjét.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...