Főoldal Filmek Denis Villeneuve gyakorlatilag teljesen elkészült a Dűne 3. forgatókönyvével
Filmek

Denis Villeneuve gyakorlatilag teljesen elkészült a Dűne 3. forgatókönyvével

Még a Dűne - Második Részt be sem mutatták a mozikban, már kész a folytatás forgatókönyve.

382
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Denis Villeneuve rendező megerősítette, hogy a harmadik Dűne-film, A Dűne messiása fejlesztése szépen halad, a forgatókönyv már “majdnem kész”, és a rendező reméli, hogy még egyszer utoljára visszatérhet Arrakisra a jövőre érkező második rész után.

A Dűne össze regényét megfilmesítik?

Nem először hallunk arról, hogy a direktor szeretné lezárni Paul Atreides történetét a filmvásznon. A nagysikerű Dűne után jövőre érkezik a kötet második felének a feldolgozása, de ezzel még nem ért véget a főszereplő utazása, ugyanis a kaland egy másik regénnyel ér csak véget. Villeneuve többször elmondta, hogy amennyiben lehetőséget kap, akkor ő megfilmesíti ezt a regényt, és úgy tűnik, erre minden adott lesz a jövőben.

Jelenleg is dolgozunk [A Dűne messiása] feldolgozásán, a forgatókönyv már majdnem kész, de még egy kis időbe telik, mire teljesen elkészülünk vele. Nem tudom pontosan, mikor megyek vissza az Arrakisra – de az álmom az lenne, hogy még egyszer utoljára menjek erre a bolygóra, amit szeretek.

Denis Villeneuve

Villeneuve ezeket a szavakat egy dél-koreai sajtótájékoztatón tette, és hozzátette, hogy először szeretne valami mást csinálni, mielőtt belevágna a harmadik részbe. A Dűne és a Dűne – Második Rész a nagy szereplőgárda és az epikus terjedelem miatt hatalmas vállalkozásnak bizonyult. A két filmet gyakorlatilag egymás után forgatták le, amitől még megterhelőbb volt a stábnak.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

A Dűne – Második Rész bemutatójára 2024. március 14-én kerül sor a magyar mozikban.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A legnagyobb eltérés a Dűne: Második rész és a regény között

A Dűne: Második rész hű maradt Frank Herbert regényéhez, de egy ponton...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!