Főoldal Filmek Denis Villeneuve szerint “álom lenne”, ha elkészülne a Dűne 3. része
Filmek

Denis Villeneuve szerint “álom lenne”, ha elkészülne a Dűne 3. része

Hivatalos bejelentés még nincs, de néhány szót már papírra vittek a Dűne 3. részéből.

349
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Denis Villeneuve várva várt Dűne folytatását az eredeti tervek szerint idén novemberben mutatták volna be a mozikban, ám a jelenleg is tartó írói és színész sztrájkok miatt a Warner Bros. úgy döntött, hogy jövőre halasztja a premiert. A regény második fele már kész, de ahogy arról már pletykáltak, kilátásba helyeztek egy harmadik filmet is.

A filmrendező az Empire magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogy szeretné folytatni a Frank Herbert által teremtett sivatagi bolygó felfedezését egy harmadik filmben, A Dűne messiása című regény alapján elkészíteni a lezáró fejeztet Paul Atreides történetéhez, s ehhez csak annyira van szüksége, hogy a stúdió igent mondjon rá.

Ha sikerülne trilógiát csinálnom, az lenne az álom. A Dűne messiása arra a tényre reagálva íródott, hogy az emberek Paul Atreides-t hősnek látták, ami nem az, amit [Herbert] akart. Az én adaptációm [a Dűne] közelebb áll az ő elképzeléséhez, hogy valójában egy figyelmeztetés.

Denis Villeneuve

Villeneuve kifejtette, hogy a Dűne 3. után búcsút mond Arrakisnak, és más projektek felé veszi az irányt. “Ezután a könyvek sokkal… ezoterikusabbá válnak” – magyarázta. Bár még nem kapott zöld utat a harmadik részre, a rendező elismerte, hogy ez nem csak a fejében létezik. “Néhány szót már papírra vittünk belőle” – árulta el.

A Dűne 2. ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Az új szereplők között van egy albínó Austin Butler, mint Feyd Rautha, akit Villeneuve úgy jellemzett, mint egy “olimpiai kardmestert, akit egy pszichopata sorozatgyilkossal kereszteztek”; Christopher Walken, mint a császár; Florence Pugh, mint Irulan Corrino hercegnő; Léa Seydoux, mint Lady Margot; és Souheila Yacoub, mint Shishakli.

A Dűne: Második Rész eredetileg 2023. november 3-án került volna a mozikba, de a jelenlegi színészsztrájk miatt 2024. március 15-ére halasztották a premiert, mivel a film sztárszereplői nem vehetnek részt a film népszerűsítésében.

Dűne 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...