x
Filmek

Több forrás is megerősítette, hogy valóban Colin Trevorrow IX. rész forgatókönyve szivárgott ki

Az egyik legnagyobb külföldi szaklap utánajárt a tegnap éjjel kiszivárgott IX. rész forgatókönyv valódiságának, és úgy tűnik, hogy tényleg kiszivárgott.

Több forrás is megerősítette, hogy valóban Colin Trevorrow IX. rész forgatókönyve szivárgott ki
  • Publishedjanuár 15, 2020

Az egyik legnagyobb külföldi szaklap utánajárt a tegnap éjjel kiszivárgott IX. rész forgatókönyv valódiságának, és úgy tűnik, hogy tényleg kiszivárgott.

A Collider több forrása is megerősítette mára, hogy tegnap a Redditen világgá kürtölt IX. rész forgatókönyve, amin még Colin Trevorrow és Derek Connolly páros dolgozott valódi, vagyis valóban azzal a befejezéssel ért volna véget a legendás Skywalker sorozat. A dolgok azonban rosszra fordultak, amikor Kathleen Kennedy és Colin Trevorrow között kreatív különbség alakult ki, és sajnos ennek a Jurassic World franchise rendezője itta meg levét, a megüresedett helyre pedig visszahívták J.J. Abramst, az új trilógia megalkotóját.

Miután sok rajongó csalódott a Star Wars: Skywalker kora történetében, mondanunk sem kell, hogy mennyire felpaprikázták magukat a kiszivárgott történet alapján, hogy a Lucasfilm miért távolította el a film éléről az eredeti írópárost, holott így is megérdemeltek egy kreditet a film stáblistáján. Trevorrow a sztoriban nem hozta volna vissza Palpatine uralkodót a halálból, miután George Lucas megölte A Jedi visszatér végén, és Rey szülei is senkik maradtak volna Rian Johnson döntése után. Az viszont nem derült ki, hogy Carrie Fisher karaktere milyen befejezést kapott volna, hiszen alig álltak rendelkezésre felvételek, amikből dolgozni tudtak volna.

A bemutató óta több egymásnak ellentmondó nyilatkozatot is olvashattunk a Lucasfilm képviselőitől, kezdve azzal, hogy azt állították, Trevorrow forgatókönyve el sem készült, nem volt miből dolgozni, majd Chris Terrio a kredit ellenére letagadta, hogy bármi ötletből merítettek volna, amin Trevorrow és Connolly dolgozott, pedig látható, hogy a Sith-útkereső eredetileg kinek az ötlete volt. De nem zajlott gondtalanul a forgatás így sem, ahogy Abrams forgalmazott, inkább azt kellett volna a film végére írni, hogy írta és rendezte a Lucasfilm. A stúdió többször is beleszólt a történetben, újravágta a filmet a bemutató előtt, és ezt nagyon nem nézte jó szemmel a rendező.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.