x
Filmek

Állítólag kiszivárgott Colin Trevorrow forgatókönyve, és mutatjuk, miben lett volna más mint a Skywalker kora

Nem hivatalos forrástól származik, de valaki lehet, hogy hozzáfért Colin Trevorrow IX. rész forgatókönyvéhez.

Állítólag kiszivárgott Colin Trevorrow forgatókönyve, és mutatjuk, miben lett volna más mint a Skywalker kora
  • Publishedjanuár 15, 2020

Nem hivatalos forrástól származik, de valaki lehet, hogy hozzáfért Colin Trevorrow IX. rész forgatókönyvéhez.

A Skywalker kora bemutatója óta Chris Terrio forgatókönyvíró elmondta, hogy J.J. Abrams történetében semmit sem használtak Colin Trevorrow vázlatából, aki merőben más elképzeléssel állt elő, és ez a történet merőben különbözött attól, amit J.J. Abrams és Kathleen Kennedy kidolgozott Az ébredő Erő bemutatója előtt, így Trevorrownak mennie kellett.

Úgy tűnik azonban, hogy egy fokkal közelebb kerülhetünk Trevorrow és Derek Connolly forgatókönyvéhez, legalábbis egy Reddit-felhasználótól származó videóban. Robert Meyer Burnett a videóban arról beszél, hogy a Skywalker kora eredeti írópárosa 2016. december 16-án elkészült egy vázlattal, ám kezeljük fenntartásokkal a továbbiakat, mert semmi sem igazolja, hogy valóban Colin Trevorrow és Connolly forgatókönyvéről mesél a videóban.

A videó szerint Trevorrow és Connolly a Star Wars: Duel of the Fates címet adta a filmnek. A történet szerint az Első Rend teljesen átvette az uralmat a galaxisban, megszakadt a bolygók közötti kommunikáció, ami ahhoz vezetett, hogy az Ellenállók elfoglaljanak egy Csillagrombolót és egy váratlan támadást indítsanak Coruscant ellen (ami jelenleg Hux tábornok irányítása alatt van), hogy így aktiváljanak egy rejtett Jedi jeladót, ami áttörheti az Első Rend blokádját, és egyben meghívót küld valamennyi Ellenállónak szerte a galaxisban.

Talán a legnagyobb különbség a történetben, hogy nem Palpatine a főellenség, hiszen ebben a verzióban az Uralkodó halott a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér eseményei után. Kylo Ren legfőbb vezér Darth Vader kastélyát keresi a Mustafaron, akit Luke Skywalker szelleme kísérti. Ren végül rátalál a Sith-holokronra, amit Palpatine hagyott hátra, benne egy üzenettel. Az üzenet arra utasítja Darth Vadert, hogy keresse meg Palpatine mesterét, Tor Valum (nem egyértelmű, hogy Valum egy és ugyanaz a személy, mint Darth Plagueis), valamint hogy befejezze kiképzését a Sötét oldalon. Ebből kiderül, hogy Palpatine nem számított rá, hogy majd Vader fog végezni vele, de Ren nagyapja helyett örömmel keresi fel Valum mestert.

Luke Skywalkernek is nagyobb szerepe lett volna ebben a történetben, mert miközben kísérti Kylo Rent, hogy megtérjen, és Ben Solo visszatérjen, addig Rey tanítását is folytatta volna. Trevorrow és Connolly jobban ragaszkodott volna Az utolsó Jedik történetéhez is, és még inkább elmosták volna a határokat a Jedik és a Sithek között. Még Leia is “valami újról” beszél Reynek, és sürgeti, hogy fedezze fel saját útját.

Egy másik jelentős különbség a két történet között, hogy a Duel of the Fates filmből nem derült volna ki, hogy Rey Palpatine unokája, hanem egy „senkik” voltak, és valójában Kylo Ren gyilkolta meg őket Snoke parancsára. A szkriptben Rey és Kylo Ren végső csatájára a Mortis-on került volna sor (egy rejtélyes bolygón az Erő birodalmában, ahogy láttuk a Star Wars: A klónok háborúja sorozatban). A film végén Luke, Obi-Wan és Yoda mester Erő-szellemei is megjelentek volna, hogy megpróbálják Bent visszahozni, azonban elkéstek ezzel, már túl késő, nincs visszaút.

Star Wars: Skywalker kora

Az állítólagos szivárogtatás emellett számos más eltérést mutat még, köztük Tor Valum karakterleírását, aki egy 7000 éves lovecraftiani teremtmény, Kylo Ren mandalóri páncélból új maszkot kovácsolt magának, aki még Darth Vader hallucinációjával is harcolt volna (akárcsak a dagobah-i barlangban Luke). Chewbacca egy X-szárnyúval ment a coruscanti csatába, Landót felkérték, hogy összeszedje a galaxis valamennyi csempészét, és harcba vezesse őket az Ellenállók oldalán.

Hacsak a Lucasfilm vagy Trevorrow nem foglal állást a szivárogtatásban, akkor talán soha sem tudjuk meg, hogy mi állt Trevorrow elképzelésében, ugyanakkor Terrio állításával ellentétben mégis felhasználtak néhány dolgot a Skywalker korában, például a Sith-útkeresőt és a Mustafar bolygót is.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.