Wide Screen
Image default
Filmek

Colin Trevorrow forgatókönyvéből semmit sem használtak fel a Skywalker kora készítésénél

Colin Trevorrow és Derek Connolly hiába kapott írói kreditet, mégsem vették hasznát az általuk írt forgatókönyvnek.

Colin Trevorrow és Derek Connolly hiába kapott írói kreditet, mégsem vették hasznát az általuk írt forgatókönyvnek.

Mikor megtudtuk, hogy a IX. rész eredeti írópárosa, Colin Trevorrow és Derek Connolly írói kreditet kap a film végén, sokan arra gondoltunk, hogy bizonyos vázlatokat átemeltek a szkriptből. Ehhez képest úgy tűnik, hogy mindössze egy nemes gesztusról van szó a Lucasfilm részéről, amiért annyi időt töltöttek a történet kidolgozásával, ám semmit sem használt fel belőle J.J. Abrams és Chris Terrio. Vagy Terrio mellébeszél, s az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe jogosan ítélte oda a kreditet?

A Slashfilm értesülései szerint Trevorrow és Connolly vázlatát teljes egészében a kukába dobták, és a nulláról kezdték kidolgozni a Skywalker kora történetét. Chris Terrio a film társírója így fogalmazott a lapnak:

Mindketten kissé babonások vagyunk olyan értelemben, olyan anyaggal kezdeni, ami egy másik irányba vihet minket, mint ahová természetesen úton kerülhetünk. Szóval nem előző szkripttel kezdtük, lehet hogy vannak olyan elemek, amiket használtunk, és az eredeti forgatókönyvben is szerepelt, de erről nem tudtunk.
Chris Terrio

Terrio leszögezte, hogy nem azért nem vettek át semmit az eredeti forgatókönyvből, mert rossz kapcsolatban lettek volna az előző párossal, mindössze tiszta lappal szerettek volna kezdeni, és azt a történetet elmesélni, amit anno még Abrams elkezdett.

Nem volt rossz tapasztalatunk Colin anyagával. Csak nem ezzel kezdtük el. Ez nem szaftos történet intrikával vagy valami hasonlóval.

A bemutató óta már azt is megtudtuk, hogy Palpatine uralkodó visszatérése nem is Abrams és Terrio terve volt, hanem Kathleen Kennedy szerette volna, ha a történet azzal a gonosszal zárul, aki romlást és pusztítást hozott a galaxisba. Néhány órája pedig az is kiderült, hogy az Uralkodó háttértörténetét kivágták a filmből.

Még több a témában...

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Daisy Ridley elmesélte, hogy Az ébredő Erő korai tervében még Kenobi is lehetett volna

Kévés Bence Mihály

Megmutatták közelebbről is Rey új, arany pengéjű fénykardját a Skywalker korából

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat