Star Wars: Skywalker kora

Colin Trevorrow forgatókönyvéből semmit sem használtak fel a Skywalker kora készítésénél

Colin Trevorrow és Derek Connolly hiába kapott írói kreditet, mégsem vették hasznát az általuk írt forgatókönyvnek.

Colin Trevorrow és Derek Connolly hiába kapott írói kreditet, mégsem vették hasznát az általuk írt forgatókönyvnek.

Mikor megtudtuk, hogy a IX. rész eredeti írópárosa, Colin Trevorrow és Derek Connolly írói kreditet kap a film végén, sokan arra gondoltunk, hogy bizonyos vázlatokat átemeltek a szkriptből. Ehhez képest úgy tűnik, hogy mindössze egy nemes gesztusról van szó a Lucasfilm részéről, amiért annyi időt töltöttek a történet kidolgozásával, ám semmit sem használt fel belőle J.J. Abrams és Chris Terrio. Vagy Terrio mellébeszél, s az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe jogosan ítélte oda a kreditet?

A Slashfilm értesülései szerint Trevorrow és Connolly vázlatát teljes egészében a kukába dobták, és a nulláról kezdték kidolgozni a Skywalker kora történetét. Chris Terrio a film társírója így fogalmazott a lapnak:

Terrio leszögezte, hogy nem azért nem vettek át semmit az eredeti forgatókönyvből, mert rossz kapcsolatban lettek volna az előző párossal, mindössze tiszta lappal szerettek volna kezdeni, és azt a történetet elmesélni, amit anno még Abrams elkezdett.

Nem volt rossz tapasztalatunk Colin anyagával. Csak nem ezzel kezdtük el. Ez nem szaftos történet intrikával vagy valami hasonlóval.

A bemutató óta már azt is megtudtuk, hogy Palpatine uralkodó visszatérése nem is Abrams és Terrio terve volt, hanem Kathleen Kennedy szerette volna, ha a történet azzal a gonosszal zárul, aki romlást és pusztítást hozott a galaxisba. Néhány órája pedig az is kiderült, hogy az Uralkodó háttértörténetét kivágták a filmből.

Total
11
Shares
Previous Article
Palpatine

Kivágták Palpatine háttértörténetét a Skywalker korából, mert "nem érezték szükségesnek" megosztani az információt

Next Article
Star Wars: Skywalker kora

A Skywalker kora vágója szerint a film mögött álló csapat vert helyzetben volt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!