Wide Screen
Image default
Filmek

Kathleen Kennedy ötlete volt, hogy Palpatine visszatérjen a Skywalker korában

A Star Wars: Skywalker kora írója elárulta, hogy Kathleen Kennedynek konkrét terve volt, hogy hogyan végződjék a történet.

A Skywalker kora bevétele múlt hétvégén világszerte elérte az 500 millió dollárt, jelenállás szerint pedig 700 millió felé közelít. A legendás Skywalker sorozat a végéhez ért a filmmel, melyben a galaxis valaha volt legnagyobb gazembere, Palpatine uralkodó is visszatért, aki titokban még az Első Rendnél is hatalmasabb flottát állított fel, amit csak Végső Rendnek hívott.

Eredetileg Colin Trevorrow, a Jurassic World franchise rendezője készítette volna a IX. részt, ám kreatív különbség miatt a Lucasfilm inkább Az ébredő Erő rendezőjére bízta a feladatot, ugyanakkor Derek Connollyval ennek ellenére is írói kreditet kaptak. Sokáig úgy tűnt, hogy Trevorrow terve volt visszahozni Palpatinet, ám ezt cáfolta korábban a rendező.

Most azonban az AwardsDaily készített interjút a Skywalker kora társírójával, az Oscar-díjas Chris Terrioval, aki elárulta, kinek az ötlete volt Palpatine visszatérése.

Kathy Kennedy és Michelle Rejwan egyértelműen tervezték, hogy hol akarják befejezni a történetet. Konkrét terveik voltak bizonyos narratíva elemekhez, és azt akarták, hogy felhasználjuk. Nagyon sok szabadságot adtak nekünk, de tudtuk, hogy Rey és Kylo Ren rendkívül fontosak ebben a trilógiában, ám úgy éreztük, hogy nincs arra mód, hogy ne találjunk Han és Leia fiának, Kylo Rennek megbánást. Ekkor kezdtünk el agresszíven gondolkodni azon az ötleten, hogy van egy régi gonosz, aki életben van. A gonoszság forrása a galaxisban csak arra vár, hogy bosszút álljon, és hogy eljöjjön az ideje. Ebben a verzióban Palpatine néven ismert teremtmény – az ő teste meghalt A Jedi visszatérben – türelmesen várt. Rókalyukba beásta magát és arra várt, hogy esélye legyen visszaállítani teljes hatalmát.
Chris Terrio

Amikor arról kérdezték, hogy Palpatine visszatérése mindvégig része volt a IX. rész forgatókönyvének, Terrio elárulta, hogy a Lucasfilm elnökétől származott az ötlet, hogy így végződjék a történet:

Nos, nem tudok Kathy céljáról beszélni, de ezt még azelőtt vitatták meg, hogy felkértek volna. Kathynek volt ez az elképzelése, hogy ugyanazt a történetet kéne elmesélnünk a IX. rész esetében. Bár a VII. és a VIII. rész után nem feltétlenül tudnád azonnal, hogy ugyanazt a történetet meséltük el. Azt gondolta, hogy ez egy nagyon erős befejezés lenne a kilencedik filmnek. Ez jól passzol J.J.-hez, mert imádja a varázslatos trükköket. Mikor újranézed a korábbi filmeket, a dolgok kezdenek értelmet nyerni. Ren nagyapja iránt való odaadása. A hang, amit mindvégig hallott a fejében. Bizonyos értelemben Snoke és Palpatine között való hasonlóságok. A szándék az volt, hogy mire a IX. részhez érünk, rájöjj, hogy valódi okai voltak, amiért minden így történt. Mindez azt mutatja, hogy ismétlődően ezzel a történettel találjuk szembe magunkat a sorozaton keresztül.

Az elmúlt napokban arra is fény derült, hogy Finn mit szeretett volna mondani Reynek, valamint hogy Mark Hamill Luke Skywalkeren kívül melyik másik karaktert játszotta még a filmben.

Még több a témában...

Őszinte előzetessel jelentették be, hogy a Star Wars: Skywalker kora mikor költözik be az otthonunkba

Kévés Bence Mihály

Harrison Fordnak fogalma sem volt arról, hogy mi az az Erő-szellem

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson is megszólalt, hogy mit gondol a Star Wars: Skywalker koráról

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon