x
Filmek

A Star Wars: Skywalker kora már 500 millió dollár fölött hozott a Disneynek

Hiába a rosszabb kritikák és a rajongói elégedetlenség, a Skywalker kora így is sokszorosan hozza vissza a ráfordított pénzt.

A Star Wars: Skywalker kora már 500 millió dollár fölött hozott a Disneynek
  • Publisheddecember 27, 2019

Hiába a rosszabb kritikák és a rajongói elégedetlenség, a Skywalker kora így is sokszorosan hozza vissza a ráfordított pénzt.

A vártnál talán lassabban kezdett a Star Wars: Skywalker kora a mozik kasszái előtt, ami elsősorban a kritikáknak volt betudható, sokan elégedetlenek voltak J.J. Abrams és Chris Terrio történetével, mivel az behódolt a rajongók előtt és Rian Johnson után nem mert meríteni az új irányból. Most azonban a karácsonyi időszakra megtáltosodott a legendás Skywalker sorozat utolsó epizódja, hiszen tegnapra nemzetközileg a film bevétele meghaladta az 500 millió dollárt.

J.J. Abrams története szó szerint erőre kapott az ünnepi időszakban, hiszen a Skywalker-saga kilencedik epizódjából csaknem 32 millió dollárt forgalmaztak az ünnepi időszakban, ezzel pedig a második helyet szerezte meg az új trilógia részei között, miután a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erő első helye megdönthetetlennek tűnik a maga 49,3 millió dollár mutatójával, az utolsó helyen a nagyon sokat támadott Az utolsó Jedik áll, ami csak 27,5 millió dollárig jutott az ünnepek alatt.

A Box Office összesítő adatai szerint a Skywalker kora összbevétele jelenleg 516,8 millió dolláron áll, és nem mondunk nagyot azzal, hogy az egymilliárd dollárig meg sem áll majd a mozikban. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy a klasszikus és az előzménytrilógia hogyan teljesített a múltban a mozikban, meglepő adatokat olvashatunk ki, és a rajongói reakciók bármennyire is azt mutatják, hogy a Star Wars franchise fölött eljárt az idő, a bevételek éppen az ellenkezőjét mutatják, drasztikusan megugrott az elmúlt évtizedben a Star Wars-filmek után való kereslet, ez pedig magával rántja az újabb filmeket.

A Disney most a folytatás lehetőségét vizsgálja, hogy milyen irányba vihetik el a történetet, milyen új szereplőkkel tehetik meg azt, ami független a most ismert Skywalker-sagától. Bár a marketing alatt végig úgy reklámozták, hogy a IX. résszel véget ért a történet, Kathleen Kennedy szerint Rey, Finn és Poe Dameron számára még nem ért véget, velük akár a jövőben is találkozhatunk.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon.

Star Wars: Skywalker kora
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.