x
Filmek

Colin Trevorrow még a forgatókönyv elkészülte előtt távozott a Skywalker kora éléről

Ahogy Kathleen Kennedytől megtudtuk, az alkotó igen hamar távozni kényszerült..

Colin Trevorrow még a forgatókönyv elkészülte előtt távozott a Skywalker kora éléről
  • Publisheddecember 12, 2019

Ahogy Kathleen Kennedytől megtudtuk, az alkotó igen hamar távozni kényszerült.

A Disney hatalomátvétele óta a Star Wars-filmek mindegyike hosszú utat tett meg a moziba kerülés előtt. Kreatív nézeteltérések, rendező- és forgatókönyvíró váltások sora következett be. Eredetileg Trevorrow rendezte és írta volna a IX. részt, a szkriptért pedig Derek Connollyval együtt lett volna felelős. A rendező sok esetben nem értett egyet a Disney vezetőivel, ráadásul Carrie Fisher halálával Leia szerepét is le kellett redukálnia. Valamint Trevorrow előző filmje, a Henry könyve hatalmasat bukott, így sokak bizalma megrendülhetett a 43 éves alkotóban.

A Lucasfilm elnök asszonya már többször is elmondta, hogy nem haraggal váltak el Trevorrow-val, mindössze nem egyeztek az érdekek, és a gyorsan befutott rendező elképzelése különbözött attól, mint amit J.J. Abrams az új trilógia első részénél kidolgozott – nem mintha Rian Johnson követte volna azokat. Kennedy szerint igen hamar kiderült, hogy Trevorrow a forgatókönyv írása során nem ragaszkodott a megbeszéltekhez, s még az előtt felbontották az egyezséget, hogy elkészült volna a IX. rész forgatókönyve:

Továbbra sem tudjuk azonban, hogy J. J. Abrams mennyit változtatott az alapkoncepción. Trevorow korábban elmondta, hogy Palpatine visszahozatala nem az ő ötlete volt. Azonban az amerikai alkotót, valamint társát, Connollyt elismeri a stúdió, hiszen a film történetéért kreditet kapnak majd a stáblistán.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója december 19-én lesz, de kritikánkat már december 18-án reggel 9 órától olvashatjátok az oldalon.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.