Wide Screen
Image default
Filmek

Colin Trevorrow még a forgatókönyv elkészülte előtt távozott a Skywalker kora éléről

Ahogy Kathleen Kennedytől megtudtuk, az alkotó igen hamar távozni kényszerült.

A Disney hatalomátvétele óta a Star Wars-filmek mindegyike hosszú utat tett meg a moziba kerülés előtt. Kreatív nézeteltérések, rendező- és forgatókönyvíró váltások sora következett be. Eredetileg Trevorrow rendezte és írta volna a IX. részt, a szkriptért pedig Derek Connollyval együtt lett volna felelős. A rendező sok esetben nem értett egyet a Disney vezetőivel, ráadásul Carrie Fisher halálával Leia szerepét is le kellett redukálnia. Valamint Trevorrow előző filmje, a Henry könyve hatalmasat bukott, így sokak bizalma megrendülhetett a 43 éves alkotóban.

A Lucasfilm elnök asszonya már többször is elmondta, hogy nem haraggal váltak el Trevorrow-val, mindössze nem egyeztek az érdekek, és a gyorsan befutott rendező elképzelése különbözött attól, mint amit J.J. Abrams az új trilógia első részénél kidolgozott – nem mintha Rian Johnson követte volna azokat. Kennedy szerint igen hamar kiderült, hogy Trevorrow a forgatókönyv írása során nem ragaszkodott a megbeszéltekhez, s még az előtt felbontották az egyezséget, hogy elkészült volna a IX. rész forgatókönyve:

Hamar észrevettük, hogy Colin nem azon az úton indult el, amit megbeszéltünk.
Kathleen Kennedy

Továbbra sem tudjuk azonban, hogy J. J. Abrams mennyit változtatott az alapkoncepción. Trevorow korábban elmondta, hogy Palpatine visszahozatala nem az ő ötlete volt. Azonban az amerikai alkotót, valamint társát, Connollyt elismeri a stúdió, hiszen a film történetéért kreditet kapnak majd a stáblistán.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója december 19-én lesz, de kritikánkat már december 18-án reggel 9 órától olvashatjátok az oldalon.

Még több a témában...

Forog a Jurassic World 3. és már a címét is tudjuk Colin Trevorrow történetének

Kévés Bence Mihály

A Lucasfilm bejelentette a következő Star Wars korszakot

Kévés Bence Mihály

Újabb elkaszált Star Wars játékra derült fény

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon