Wide Screen
Image default
Filmek

Colin Trevorrow még a forgatókönyv elkészülte előtt távozott a Skywalker kora éléről

Ahogy Kathleen Kennedytől megtudtuk, az alkotó igen hamar távozni kényszerült..

Ahogy Kathleen Kennedytől megtudtuk, az alkotó igen hamar távozni kényszerült.

A Disney hatalomátvétele óta a Star Wars-filmek mindegyike hosszú utat tett meg a moziba kerülés előtt. Kreatív nézeteltérések, rendező- és forgatókönyvíró váltások sora következett be. Eredetileg Trevorrow rendezte és írta volna a IX. részt, a szkriptért pedig Derek Connollyval együtt lett volna felelős. A rendező sok esetben nem értett egyet a Disney vezetőivel, ráadásul Carrie Fisher halálával Leia szerepét is le kellett redukálnia. Valamint Trevorrow előző filmje, a Henry könyve hatalmasat bukott, így sokak bizalma megrendülhetett a 43 éves alkotóban.

A Lucasfilm elnök asszonya már többször is elmondta, hogy nem haraggal váltak el Trevorrow-val, mindössze nem egyeztek az érdekek, és a gyorsan befutott rendező elképzelése különbözött attól, mint amit J.J. Abrams az új trilógia első részénél kidolgozott – nem mintha Rian Johnson követte volna azokat. Kennedy szerint igen hamar kiderült, hogy Trevorrow a forgatókönyv írása során nem ragaszkodott a megbeszéltekhez, s még az előtt felbontották az egyezséget, hogy elkészült volna a IX. rész forgatókönyve:

Hamar észrevettük, hogy Colin nem azon az úton indult el, amit megbeszéltünk.
Kathleen Kennedy

Továbbra sem tudjuk azonban, hogy J. J. Abrams mennyit változtatott az alapkoncepción. Trevorow korábban elmondta, hogy Palpatine visszahozatala nem az ő ötlete volt. Azonban az amerikai alkotót, valamint társát, Connollyt elismeri a stúdió, hiszen a film történetéért kreditet kapnak majd a stáblistán.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója december 19-én lesz, de kritikánkat már december 18-án reggel 9 órától olvashatjátok az oldalon.

Még több a témában...

Diego Luna mellett Adria Arjona lett a női főszereplő a Cassian Andor Disney+ sorozatban

Kévés Bence Mihály

A Star Wars egy videóban mutatta meg mind a 85 űrhajót a folytatástrilógiából

Kévés Bence Mihály

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat