Wide Screen
Image default
Filmek

Kathleen Kennedy elárulta, hogy eredetileg miért távozott a Skywalker kora rendezője

Colin Trevorrow és Kathleen Kennedy között kreatív különbség alakult ki, de most már tudjuk, hogy mi vezetett ahhoz.

Colin Trevorrow és Kathleen Kennedy között kreatív különbség alakult ki, de most már tudjuk, hogy mi vezetett ahhoz.

2015-öt írunk. A Star Wars: Az ébredő Erő kasszát robbantott. Bejelentik az új trilógia második és harmadik rész rendezőit, Rian Johnson és Colin Trevorrow személyében, azonban a Jurassic World franchise direktora nem élte meg, hogy kamerák mögé üljön, hiszen Kathleen Kennedy még a forgatás előtt kirúgta.

Az utolsó Jedik munkálatai közben Kathleen Kennedy és a Lucasfilm több tagja is rádöbbent, hogy nem Colin Trevorrow a megfelelő ember a Skywalker-saga utolsó részének elkészítésére. Trevorrow és Derek Connolly többször is átírta a forgatókönyvet, de egyszer sem nyerte el a stúdió tetszését, végül 2017 szeptemberében a rendező és Kennedy közös bejelentésben számoltak be, hogy Trevorrow visszalép a Skywalker kora rendezésétől, helyét pedig J.J. Abrams veszi át.

Most hogy a Skywalker kora turné lassan a végéhez ér, Kathleen Kennedy is szóhoz jutott, aki az io9 lapnak elárulta, hogy többek között az vezetett Colin Trevorrow menesztéséhez, hogy a rendezőnek teljesen más elképzelései voltak, mint amit a stúdió elvárt.

Nem úgy fogalmaznék, hogy nem működött, de Colin óriási hátránnyal indult, mivel nem volt jelen Az ébredő Erő és a korai beszélgetések alatt, mert általános véleményünk volt arról, hogy merre folytatódik a történet. Mint minden fejlesztési folyamatnál, csak a fejlesztés alatt nézzük meg az első vázlatokat, és döbbenünk rá, hogy valószínűleg olyan irányba halad, amit közülünk sokan nem éreztünk úgy, hogy valóban arra akarjuk folytatni.
Kathleen Kennedy

Colin Trevorrow azután kapott munkát a Lucasfilmnél, hogy áttörő sikert ért el a Jurassic World, ami logikus lépésnek tűnt Kathleen Kennedytől, hiszen a franchise folytatása mind kritikákban, mind pedig anyagilag jól szerepelt. Ugyanakkor a dolgok gyorsan rosszra fordultak, Trevorrow rövid idő alatt nagy egóra tett tanúbizonyságot, a Henry könyve bukása is rosszkor jött, és két dudás nem fér meg egy csárdában alapon egyikőjüknek menni kellett.

Végül azt is megtudtuk, hogy Trevorrow története teljesen más irányban folytatódott volna, mint amit Kennedy és Abrams kidolgozott az új trilógia elején, de ennek ellenére is írói kreditet kapott Connollyval a film végén, ami azt bizonyítja, hogy Abrams számos ötletet meghagyott a forgatókönyvben.      

Még több a témában...

Karl Urban a Skywalker kora vendégszerepéről is lehullt a lepel

Kévés Bence Mihály

Megmutatták Keri Russell Skywalker kora karakterének, Zorii Bliss korai terveit

Kévés Bence Mihály

[SDCC 2020] A franchise legélethűbb dinoszauruszaival találkozhatunk majd a Jurassic World: Dominionban

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat