x
Filmek

Rengeteg vázlatot kaptunk J.J. Abrams és Colin Trevorrow Star Wars: IX. rész történetéhez

Az internetet elárasztották azok a vázlatok, melyben bemutatják hogy milyen is lehetett volna a Star Wars: IX. rész, ha Colin Trevorrow ül a rendezői székben.

Rengeteg vázlatot kaptunk J.J. Abrams és Colin Trevorrow Star Wars: IX. rész történetéhez
  • Publishedjanuár 18, 2020

Az internetet elárasztották azok a vázlatok, melyben bemutatják hogy milyen is lehetett volna a Star Wars: IX. rész, ha Colin Trevorrow ül a rendezői székben.

Az elmúlt néhány napban több írás is megjelent már Colin Trevorrow forgatókönyvéről. Trevorrow és Derek Connolly a Star Wars: Duel of the Fates címet adta a filmnek, és ahogy már olvashattuk, hogy egészen más irányba vitték volna a történetet, Palpatine nem tért volna vissza, és Kylo Ren sem tért volna meg a film végén, már túl késő volt, hogy a helyes utat válassza. Úgy tűnik azonban, hogy nem értek véget a szivárogtatások, mert az írásos beszámolók után most terveket is látunk a IX. rész munkálatáról, rajtuk J.J. Abrams és Colin Trevorrow elképzeléseivel.

Természetesen a képek többségén az új trilógia két főszereplője, Rey és Kylo Ren látható. Több képen is Kylo Rent egy különös lény társaságában ábrázolják, amit alighanem a pótforgatásokkal és a többszöri újravágással töröltek a filmből. Kylo Rent a Sith trónon is látjuk, de a Jedi Templomot és még Coruscantot is. Azt a bizonyos kivágott jelenetről is kaptunk tervet, melyben Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker és a többi jedi is megjelent volna Rey mögött. Reyt pedig többször is úgy ábrázolják, mint aki átállt a Sötét oldalra.

Star Wars

Minden bizonnyal ez is csak egy vízió lett volna, melyben azt láttuk volna, hogy mi történne, ha Rey elfogadta volna Kylo Ren tanítását.

Colin Trevorrow a tervekben visszatért volna Coruscantra, ahogy a képen is látható. A Jedi Templomot gyárként látjuk üzemelni, ami az Első Rend fegyverkezésre használta volna a régi szentélyt.

Darth Vader hamvai megmutatták volna Kylo Rennek a helyes utat, talán itt győzte volna meg unokáját, hogy térjen meg…

A Skywalker kora végső csatajelenetét látjuk, melyben Rey mögött valóban ott álltak volna a korábbi jedik, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker és a többiek. A Disney végül kivágta, pedig leforgatták a jelenetet.

Alternatív megoldások arra, hogy Rey megjavította Luke Skywalker széttörött fénykardját Az utolsó Jedik után.

Carrie Fisher halála miatt Leia kevesebb szerepet kapott a Skywalker korában, pedig eredetileg ő lett volna az egyik főszereplő, még fénykardot is forgatott volna.

A film elején Kylo Ren a Mustafaron keresi a Sith-útkeresőt, ami megmutatja az utat neki az Ismeretlen Régióban Palpatinehoz. J.J. Abrams hosszabb jelenetet forgatott, ám a Disney ezt is megvágta, és végül könyvet kellett kiadni ahhoz, hogy megtudjuk, melyik helyszín volt ez.  

A filmben egy Oracle nevezetű lény is szerepelt, azonban az újraforgatásokkal és a többszöri vágással kimaradt a filmből, s csak a terveken látjuk, hogy hogyan nézett volna ki. Nem ismert, hogy Kylo Ren mit tervezett vele, életben hagyta volna, vagy vele is végzett volna. De még az is lehet, hogy ez az a titokzatos Sith mester, amiről Palpatine üzenete szól Darth Vadernek a Sith holokronban.

Durvább befejezést is kaphatott volna a film, mert Rey levághatta volna Kylo Ren fejét is, de ebbe valószínűleg a Disney soha nem ment bele. Nem valami családbarát befejezés.

Luke Skywalker elveszett zöld fénykardja is megjelent, de sokkal érdekesebb, hogy Reyt is megint a Sötét oldalon ábrázolják.

Kylo Ren és Ren lovagjai éppen kihallgatják Finnt, miközben a Legfőbb vezér az őt megillető trónon ül. Ez is Trevorrow forgatókönyvében szerepelt, mert Kylo Ren már túl messze ment, nincs visszaút a Fénybe.

Alternatív megjelenések a Pasaana bolygó homokfutóihoz.

Trevorrow történetében az Ezeréves Sólyom az óceánba zuhant volna, és hogy Rey megmentse barátai életét, egy léket vágott volna a hajó oldalába.

Ez akár még a Jedi Templom is lehet Coruscanton, a lények pedig a Loth-farkasok a Star Wars: Lázadok animációs sorozatból.

Chewbacca láncra verten Kylo Ren előtt.

Látjuk egy rövid részben, ahogy Luke tanítja testvérét, Leiát a filmben.

Rey a Sith-útkeresőt keresi. Nagyon úgy fest, hogy a korai terveken sokkal nehezebb lett volna megszerezni.

Kylo Rent látjuk a Sith trooperek zászlóalja között sétálni. A Skywalker korában Palpatine Végső Rend flottáját alkották a Sith trooperek, így valószínűleg Trevorrow tervéről van szó itt is.

Rey és Kylo Ren harcol a Halálcsillag roncsai között. Jól látható, hogy ez is sokkal hevesebb, durvább csatának ígérkezett az elején.

A Star Wars: Skywalker kora rendkívül megosztotta a rajongókat, és mióta kiszivárgott Trevorrow forgatókönyve, sokan úgy gondolják, hogy jobb lett volna, ha ezt készítik el. Persze egy ilyen nagy rajongói táborral bíró franchise esetében ha fordítva történt volna, akkor mindenki Abrams történetét kívánná most.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.