Főoldal Filmek Nem, Kathleen Kennedy helyét nem fogja átvenni Jon Favreau vagy Dave Filoni – állítja a Disney elnöke
Filmek

Nem, Kathleen Kennedy helyét nem fogja átvenni Jon Favreau vagy Dave Filoni – állítja a Disney elnöke

Elég az ostoba pletykákból.

635
Kathleen Kennedy Dave Filoni Jon Favreau

Az elmúlt évben, különösen a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars-történet után kaptak szárnyra azok a pletykák, miszerint a Disney nincs kibékülve a Lucasfilm elnökével, s le fogják váltani Kathleen Kennedyt. Még olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy J.J. Abrams ajánlatot kapott, de ő visszautasította azt. Majd Jon Favreau és Dave Filoni neve is felmerült.

De a legújabb állítás szerint ezek csak pletykák, nincs valóságalapja egyik hírnek sem. Tegnap a Disney elnök-vezérigazgatójának a részvényeseknek tartott ülésezésen nyíltan feltették a kérdést, hogy tervben van-e Kathleen Kennedy leváltása, mire megdöbbentő választ adott Bob Chapek. Bár Favreau és Filoni is a rajongók kedvence lett a The Mandalorian élőszereplős Star Wars és az animációs sorozatok révén, Chapek szerint nem fogják átvenni Kennedy helyét.

Nagyon örültünk, hogy olyan tehetséges személyek vannak, mint Kathy Kennedy a Lucasfilm irányítására… Örülünk, hogy Kathleen Kennedy hosszú évekig vezeti majd a Lucasfilm szervezetét.

Bob Chapek

Meglepő ezt olvasni az elmúlt évek után, de azok a pletykák jórészt csak vágyálmok voltak az elégedetlen rajongók részéről. Sokan úgy gondolják, hogy Kennedy áll a rosszul meghozott döntések mögött. George Lucas nevezte ki utódjának Kennedyt még, amikor a Lucasfilmet eladta a Disneynek. A dolgok nagyszerűen indultak a Star Wars: Az ébredő Erővel 2015-ban. Majd sorozatos problémákról és újraforgatásokról lehetett olvasni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet munkálatai alatt, de a legnagyobb port Az utolsó Jedik kavarta. A Solo: Egy Star Wars-történet a valaha volt legkevesebb bevételt termelte, az itt kialakult balhékról már nem is beszélve (Kennedy kirúgta Phil Lord és Chris Miller rendezőpárost néhány héttel a forgatás vége előtt).

Az események hosszú sorozata vezetett a pletykákhoz, Kevin Feige szerződtetése pedig csak olaj volt a tűzre. Köztudott, hogy a Marvel Studios elnöke egy új Star Wars-filmen dolgozik, amiből sokan azt szűrték le, hogy a Marvel Moziverzum sikere után Feige mentheti meg a Star Wars univerzumot a Lucasfilm élén. De Chapek kijelentése alapján erre nem kerül sor, Kennedy marad a stúdió élén.

Kathleen Kennedy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...