Wide Screen
Image default
Filmek

A Lucasfilm felajánlotta Kathleen Kennedy feladatát J.J. Abramsnek, de ő nemet mondott

A legfrissebb hírek szerint a Lucasfilm valóban Kathleen Kennedy leváltására készült a Lucasfilm éléről, de nem talált helyette mást.

Az internet meglehetősen hangos volt a héten, miután a Lucasfilm hivatalosan is megnevezte, hogy a következő három évben ki vezeti a stúdiót. Nos, sokak nagy bánatára nem váltották le Kathleen Kennedy elnököt, akit több rajongó is azzal vádol, hogy tönkretette a Star Wars franchsiet.

Még a nyár elején röppentek fel az első hírek arról, hogy a Disney nincs megelégedve Kennedy munkájával, hiszen irányítása alatt erős vitákat váltottak ki az egyes epizódok – az egyik ilyen epizód a Rian Johnson által rendezett Star Wars: Az utolsó Jedik, amit vagy szeretni vagy utálni lehet. Azt hitték ennél nincs lejjebb, míg végül bemutatták a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilmet, ami kis túlzással már megjelenése előtt halálra volt ítélve. A film negatív rekordot ért el a Box Office táblán, ez lett minden idők legkevesebb bevételt hozó Star Wars alkotása, és jó eséllyel is csak éppen visszahozza azt a valag pénzt, amit a sok utóforgatás felemésztett.

Ezek ellenére sem váltották le, sőt, megbízását 2021-ig meghosszabbította a Lucasfilm, de többen tudni vélik, hogy nem gyümölcsöző munkája miatt maradt, hanem mert senki más nem vállalta volna a feladatot. Grace Randolph a Beyond the Trailer szerkesztője részben ennek tulajdonítja Kennedy szerződéshosszabbítását:

Mivel J.J. [Abrams] nemet mondott, és nyilvánvalóan más sem vállalta a feladatot, Kathleen Kennedy még három évig marad a Star Wars franchise élén.

Belső pletykák szerint a Disney próbálta leváltani az elnököt és egy fiatal tehetségnek átadni a pozíciót, de mindenki átlátta ennek súlyát, és ez végül nem valósult meg.

Még több a témában...

Mi minden derült ki a Star Wars: Episode IX kiszivárgott képeiről?

Kévés Bence Mihály

Luke Skywalkerről egy kulisszák mögött kép a Star Wars: Az ébredő Erő tervezéséről

Kévés Bence Mihály

Leia halála megtöri Kylo Ren-t a Star Wars 9-ben?

Star Wars Hungary

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább