Főoldal Filmek Kathleen Kennedy elnöki megbízását meghosszabbították a Lucasfilmnél
Filmek

Kathleen Kennedy elnöki megbízását meghosszabbították a Lucasfilmnél

A korábbi pletykák ellenére nem mond le Kathleen Kennedy, sőt, pozícióját években hosszabbította meg a Disney.

82
Kathleen Kennedy

A korábbi pletykák ellenére nem mond le Kathleen Kennedy, sőt, pozícióját években hosszabbította meg a Disney.

Az elmúlt hónapokban rájárt a rúd a Star Wars franchisera, különösen igaz ez a legutóbbi spin-offra, a Solo: Egy Star Wars-történetre, de a Disney továbbra is bízik Kathleen Kennedy elnök asszonyban. A The Hollywood Reporter jelentése alapján a mikiegeres cég megújította Kennedy Lucasfilm elnökségére szóló kontraktusát, vagyis továbbá három évig, egészen 2021-ig ő vezeti a Lucasfilm stúdiót és a Star Wars-filmek gyártását.

Úgy tűnik, hogy a Disney nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy Kennedy vezetése alatt több Csillagok háborúja film is megosztó kritikákat produkált – Az utolsó Jedikre különösképpen igaz -, arról nem is beszélve, hogy a Solo-film bevételei messze elmaradtak attól, amit a stúdió szeretett volna. Ez olyannyira távol áll az igazságtól, hogy a Box Office adatai alapján a fiatal Han Solo története lett az első olyan Star Wars-film, ami legjobb eséllyel is csak nullszaldós lehet, tehát örülhet a stúdió, ha a gyártási költséget visszahozza. Elemzők most 50-80 millió dolláros veszteséget becsülnek a Disneynek, persze ez a szám a következő hónapokban változhat, ugyanis most fogják kiadni DVD és Blu-ray lemezen a filmet, amiből egy kis plusz bevételre lehet szert tenni. Mégis semmi sem indokolta, hogy leváltsák az elnököt, hiszen amióta a Disney kezébe került a franchise, csaknem 4 és fél milliárd dollárt hozott Hollywood legnagyobb stúdiójának, ami annyit tesz, hogy már visszahozta azt az összeget, amiért 2012-ben Bob Iger megvette a jogot George Lucastól.

Sokan azzal értenek egyet, hogy a rossz marketingkampány vezetett a Solo bukásához, hiszen alig több mint 5 hónappal a Star Wars: Az utolsó Jedik után mutatták be a mozikban, amire eddig még nem volt példa a franchisenál. A rajongók az elmúlt években megszokták, hogy több, akár 2-3 évnek is el kell telnie az egyes részek között, most viszont egy éven belül két részt is bemutattak, ez pedig rossz szájízt hagyott. Kicsit róka fogta csukahelyzet ez, de Bob Iger a The Walt Disney igazgató-vezérigazgatója tett egy olyan kijelentést, hogy át kell gondolni a Star Wars-filmek gyártását, és vissza kell venni a sebességből, a következő években lassabb ütemben készülnek majd filmek, amelyek jóval átgondoltabbak lesznek, s talán még a rajongók vágyait is kielégítik – gondolunk itt egy Obi-Wan Kenobi spin-offra.

A következő Star Wars-film az új trilógia befejező része lesz, amin J.J. Abrams jelenleg is dolgozik, de azt sem feledhetjük, hogy Rian Johnson egy teljesen új trilógián dolgozik. Illetve ott vannak a Trónok harca készítői, David Benioff és D.B. Weiss, akik megint csak egy teljesen új a Skywalker-sagától különálló filmet készítenek, de ha már itt tartunk, akkor említsük meg Jon Favreau élőszereplős sorozatát is, ami a Disney induló streaming felületén debütál majd, ami 2019 második felében lesz elérhető. De visszatér még a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat is egy utolsó évaddal, valamint egy új animációs sorozat is képernyőre kerül, a Star Wars: Lázadók címen.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival lógott Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...