Főoldal Filmek Lassabb ütemben készülnek Star Wars-filmek a jövőben
Filmek

Lassabb ütemben készülnek Star Wars-filmek a jövőben

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy nem készülnek évente Star Wars-filmek.

230

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy nem készülnek évente Star Wars-filmek.

Bob Iger a Disney és a Fox házasságon túl a Star Wars franchise sorsát is szívén viseli, ami érthető, hiszen valamennyi döntést ő hozott meg. A Lucasfilm felvásárlása óta összesen négy új Star Wars-filmmel bővült a paletta – sorban Az ébredő Erő, Zsivány Egyes, Az utolsó Jedik és Solo -, melyek között akadnak egészen megosztó alkotások is. Az egyik ilyen a Rian Johnson-féle Az utolsó Jedik, amit rajongók vagy imádnak, vagy utálnak, de ez eddig nem különösebben érdekli a vezetőséget, hiszen szép bevételre tett szert a Disney a nyolcadik részből.

Azonban idén nyáron bemutatták a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilmet, ami a várakozások alatt teljesített, s a franchise történetének első olyan alkotása, ami jó eséllyel is nullszaldós lesz. A számok meggyőzhették a vezetőséget is, hogy zavar támadt az Erőben, és át kell gondolni a folytatást.

A Solo forgatása nem volt zökkenőmentes, menet közben kirúgták a két rendezőt, és még a főszereplővel is gondok voltak, ami nem éppen jó ajánlószelvény. De egy másik tényező is komoly hatással lehetett a bevételi mutatókra: kevés idő telt el a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Solo-film között. A Disney úgy gondolta, ami az egyik oldalon működik, az a másik oldalon is működni fog. Tévedtek, mert míg a Marvel Moziverzum évente három filmet is elbír, addig a Star Wars rajongók nem eszik olyan forrón a kását, nem igényelnek évente új részeket.

A The Hollywood Reporter készített interjút Bob Igerrel, ahol a vezérigazgató elmondta, hogy át kell gondolni a Star Wars-filmek ütemezését:

Hoztam egy döntést az időzítésről, és ahogy visszatekintek, úgy gondolom, hibát ott követtem el – vállalom a felelősséget -, hogy kicsit túl sok és túl gyors lett. Némi lassulásra számíthatunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne készítenénk filmeket. J.J. [Abrams] jelenleg is az Episode IX-en dolgozik. Kreatív csapataink, beleértve a Trónok harca két rendezőjét, D.B. Weiss és David Benioff, akik saját történeten dolgoznak, amiről konkrét részletek nincsenek. És most azon a ponton vagyunk, amikor elkezdtünk döntéseket hozni, hogy mely filmek következnek az Episode IX után. De úgy gondolom, hogy kicsit óvatosabbak leszünk a mennyiséggel és az időzítéssel.

Az ifjú Han Solo sokak gyomrát megfeküdte, de szerencsére csak egy bő évvel később kerül bemutatásra a Star Wars: Episode IX, addigra mindenki kipihenheti magát, és újult erővel ülhet be az új trilógia befejező részére. A filmre visszatért Az ébredő Erő direktora miután Colin Trevorrow kreatív különbségekre hivatkozva távozott a projekt éléről. A történetet J.J. Abrams és az Oscar-díjas Chris Terrio írták, ami a pletykák szerint minden idők leghosszabb epizódja lesz, még az sem kizárt, hogy két részben mutatják be.

A Star Wars: Episode IX bemutatója 2019. december 20-án lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

A Disney+ árat emel és fellép a jelszómegosztás ellen

A Netflix után a Disney+-on is jön a korlátozás a jelszómegosztásra.

Ron Perlman
Filmek

Ron Perlman káromkodva kiosztotta a Disney elnökét, aki élesen kritizálta a sztrájkot

Sokan felkapták a fejüket Ron Perlman durva kijelentéseire, aki beleszállt a Disney...