x
Sorozatok

Kiderült, mikor játszódik Jon Favreau élőszereplős Star Wars-sorozata

Jon Favreau rendező végre részleteket is elárult az első Star Wars-sorozatról, köztük arról, mikor és kikről szól majd ez az új sorozat.

Kiderült, mikor játszódik Jon Favreau élőszereplős Star Wars-sorozata
  • Publishedmájus 12, 2018

Jon Favreau rendező végre részleteket is elárult az első Star Wars-sorozatról, köztük arról, mikor és kikről szól majd ez az új sorozat.

A Lucasfilm 2015-ben Star Wars: Az ébredő Erővel új tervekkel vágott neki a Star Wars franchise építésnek, és hosszú éveken keresztül készül új tartalom a Csillagok háborúja szerelmeseinek. Jövőben a legnagyobb figyelmet természetesen a filmek kapják a stúdiótól, de hála az égnek sok más tartalommal is bővíteni fogják ezt az amúgy is hatalmas univerzumot, hiszen több regény fog megjelenni, de tévésorozatok is készülni fognak a világ legismertebb franchiseához. Most ősszel érkezni fog a már bejelentett új animációs sorozat, a Star Wars Ellenállás című sorozat, ami lényegében a Star Wars Lázadókat váltja le.

A Disney és a Lucasfilm tavaly bejelentett egy új Star Wars filmszériát, amit Rain Johnson kezébe adtak, neki kell lefektetni az alapokat az új trilógiához, azonban bejelentettek egy új sorozatot is. A rajongók régóta könyörögtek már a stúdiónak, hogy készüljön élőszereplős sorozat a Star Warshoz, míg végül megértő fülekre találtak. Pontos dátumot nem tudunk, de valamikor 2019-ben az egykori Vasember rendező Jon Favreau szállítja az előszereplős Star Wars-sorozat.

A bejelentés pillanatában a Lucasfilm nem árult el sokat a sorozatról, mindössze annyit, hogy 2019-ben érkezik az első sorozat a Csillagok háborúja galaxisban. Rajongói oldalról több kérdés is felmerült: mikor fog játszódni a sorozat, kik lesznek a főszereplők, vagy az, hogy milyen hosszú lesz a sorozat. Jon Favreau a Solo: Egy Star Wars történet Cannes-i filmbemutatóján ezekre a kérdésekre próbált meg válaszolni. A rendezőtől megtudtuk, hogy a sorozat a Star Wars: A Jedi visszatér és a Star Wars: Az ébredő Erő között helyezkedik el, valamint, hogy hét évvel a Yavin-i csata után járunk. (Az Ellenállók ebben a csatában győzedelmeskedtek először a Birodalommal szemben, s ezzel döntötték meg a rezsimet.)

Ez egy olyan idősík, amit még nem vizsgáltunk meg. Tehát, éppen itt volt az ideje, és körülbelül hét évvel a Yavin-i csata után járunk, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között. Mindenki új karakter lesz, különböző bolygók, így ez egy teljesen új darab lesz, de passzolni fog az idősíkba.

Sorozat terén a Lucasfilm mindig is törekedett az új dolgokra, emlékezzünk csak a nagysikerű Star Wars Lázadók című animációs sorozatra. Abban a történetben szinte csupa új szereplőkkel találkoztunk, csak a vége felé tűntek fel ismerős arcok, de azok felbukkanása mennyire jót tett a történetnek. Valami ilyet várunk Jon Favreau rendezőtől, és várhatóan ahogy közelítünk a bemutató napjához, úgy tudunk meg újabb részleteket a Star Wars első élőszereplős sorozatáról.

Favreau elmondta azt is, hogy készítés során törekednek majd arra, hogy a klasszikus Star Wars-filmek hangulatát idézzék meg, tehát csak végső esetekben használnak számítógépes trükköket. Hivatalos bemutatót nem tudunk a sorozathoz, hiszen jelenleg még tervezés alatt áll, s nagyban írják a forgatókönyvet. (Azt se feledjük, hogy Favraeu jelenleg Az oroszlánkirály élőszereplős változatán is dolgozik, ami picit hátráltathatja a munkát.) A sorozat várhatóan a Disney új streaming felületén fog debütálni valamikor jövőre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.