Close


Közelgő események

Filmek

A Disney évekig készít még Star Wars-filmeket

Több rajongóban is felmerült már a kérdés, hogy mi lesz a Star Wars: Episode IX után. Most megkaptuk a választ.

A Disney évekig készít még Star Wars-filmeket
  • PublishedMarch 25, 2017

Több rajongóban is felmerült már a kérdés, hogy mi lesz a Star Wars: Episode IX után. Most megkaptuk a választ.

Azok, akik attól tartottak, hogy a fősaga végével esetleg nem látnak több Star Wars-filmet a vásznon, most megkönnyebbülhetnek, mert ilyen veszély nem fenyegeti őket. Már George Lucas korában, a franchise alapítása idején elhíresült, hogy kilenc részesre tervezte a főágat, de ebből csak hat részt sikerült elkészítenie. Majd jött a Disney, elkészült Az ébredő Erő, és már Rian Johnson vezényletében a Star Wars: Az utolsó Jedi is kész. A rajongóknak nem kell bosszankodniuk azon, mi lesz 2020 után, ugyanis a Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy már tervezik a franchise következő 15 évét.

Elkezdtünk beszélgetni arról, hogy mi lesz az Episode IX után. Milyen Star Wars történetekre kerülhet sor a következő másfél évtizedben.

Nem teljesen tiszta, hogy Iger mit értett a „Star Wars történetek” alatt. Esetleg úgy értette, hogy a Zsivány Egyeshez hasonló spin-off-okat készítenek a kilencedik rész után, vagy esetleg egy teljesen új saga-ba fognak bele?

Iger megismételte azt is, hogy a közelmúltban elhunyt Carrie Fisher halála nem befolyásolja Az utolsó Jedit:

El kellett fogadnunk 2016 végén bekövetkezett tragédiát, de Carrie végig benne lesz a nyolcadik részben. Nem fogjuk megváltoztatni a nyolcadik részt. Emlékként gondolunk majd rá az Episode VIII-ban. A Zsivány Egyesben használtunk digitális karaktereket, de semmi ilyet nem teszünk majd Carrie-vel.

Az utolsó Jedi ott folytatódik majd, ahol Az ébredő Erő véget ért – Rey (Daisy Ridley) átnyújtja Luke Skywalker-nek (Mark Hamill) a fénykardot. Rian Johnson a film rendezője és írója korábban elmondta, hogy nem szerettek volna éveket kihagyni a két film között. A hetedik részből visszatér Kylo Ren (Adam Driver), Finn (John Boyega), Maz Kanata (Lupita Nyong’o), Poe Dameron (Oscar Isaac), Hux tábornok (Domhnall Gleeson), C-3PO (Anthony Daniels), Phasma kapitány (Gwendoline Christie) és Snoke legfőbb vezér is (Andy Serkis), és természetesen új belépői is lesznek a filmnek, akiknek szerepei egyelőre titkosak: Benicio Del Toro, Az Oscar-ra jelölt Laura Dern és az újonc Kelly Marie Tran.

A Star Wars: Az utolsó Jedi hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.