Főoldal Filmek [PLETYKA] Év végén Kathleen Kennedy lemondhat Lucasfilm elnöki pozíciójáról
Filmek

[PLETYKA] Év végén Kathleen Kennedy lemondhat Lucasfilm elnöki pozíciójáról

Meg nem erősített hírek szerint év végén leváltják Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét. Az ügy hátterében az elmúlt évek viharai állhatnak.

247
Kathleen Kennedy

Meg nem erősített hírek szerint év végén leváltják Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét. Az ügy hátterében az elmúlt évek viharai állhatnak.

Kathleen Kennedyt 2012-ben nevezték ki a Lucasfilm elnökének, és azóta irányította a Star Wars franchiset. Kennedy nagy szerepet játszott az elmúlt években, azonban úgy tűnik, hogy a Disney bűnbakot keres most a Solo-film bukásáért – szinte biztosra vehető, hogy ez lesz az első Csillagok háborúja film, ami nem termel profitot -, illetve sokak szerint vitatott Star Wars: Az utolsó Jedik sem úgy teljesített, ahogy azt a stúdió szerette volna. Kétségtelen, Rian Johnson Star Wars-filmje minden idők legmegosztóbb mozija lett, vagy imádták, vagy utálták a nézők, semleges vélemény nem született.

A Disney fejesei eddig nézték jó szemmel Kennedy munkáját, és mielőbbi változtatásokat szeretnének, mert az elmúlt években többször is botrány előzött meg egy-egy Star Wars-film készítést. Elég csak visszagondolni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetre, ahol komolyabb dolog nem történt, de a sok újraforgatás és az aggasztó hírek nem tettek jót az első antológiafilmnek. A második spin-off, a Solo már nem mondhatta ezt el magáról. Phil Lord és Chris Miller rendezőpárost a forgatás utolsó napjaiban rúgták ki, és gyorsan új rendezőt kellett találni, ami végül ahhoz vezetett, hogy majdnem a komplett filmet újravették. Súlyos dollármilliókba fájt ez a Disneynek, és a bevételi mutatók alapján nem is térül meg. Sajnos Colin Trevorrow sem boldogan távozott a Lucasfilmtől, ott megint csak kreatív különbség támadt Kennedy és a Jurassic World franchise rendezőjével. (Végül J.J. Abrams kapta a feladatot, hogy írjon forgatókönyvet és készítse el az új trilógia befejező részét.)

Jó lehet, hogy pusztán egy pletykáról van szó, ami részben érthető a Solo: Egy Star Wars-történet után, de várhatóan a napokban reagálni fog erre a hírre a Lucasfilm, amiből talán okosabbak leszünk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...