Kathleen Kennedy

[PLETYKA] Év végén Kathleen Kennedy lemondhat Lucasfilm elnöki pozíciójáról

Meg nem erősített hírek szerint év végén leváltják Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét. Az ügy hátterében az elmúlt évek viharai állhatnak.

Meg nem erősített hírek szerint év végén leváltják Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét. Az ügy hátterében az elmúlt évek viharai állhatnak.

Kathleen Kennedyt 2012-ben nevezték ki a Lucasfilm elnökének, és azóta irányította a Star Wars franchiset. Kennedy nagy szerepet játszott az elmúlt években, azonban úgy tűnik, hogy a Disney bűnbakot keres most a Solo-film bukásáért – szinte biztosra vehető, hogy ez lesz az első Csillagok háborúja film, ami nem termel profitot -, illetve sokak szerint vitatott Star Wars: Az utolsó Jedik sem úgy teljesített, ahogy azt a stúdió szerette volna. Kétségtelen, Rian Johnson Star Wars-filmje minden idők legmegosztóbb mozija lett, vagy imádták, vagy utálták a nézők, semleges vélemény nem született.

A Disney fejesei eddig nézték jó szemmel Kennedy munkáját, és mielőbbi változtatásokat szeretnének, mert az elmúlt években többször is botrány előzött meg egy-egy Star Wars-film készítést. Elég csak visszagondolni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetre, ahol komolyabb dolog nem történt, de a sok újraforgatás és az aggasztó hírek nem tettek jót az első antológiafilmnek. A második spin-off, a Solo már nem mondhatta ezt el magáról. Phil Lord és Chris Miller rendezőpárost a forgatás utolsó napjaiban rúgták ki, és gyorsan új rendezőt kellett találni, ami végül ahhoz vezetett, hogy majdnem a komplett filmet újravették. Súlyos dollármilliókba fájt ez a Disneynek, és a bevételi mutatók alapján nem is térül meg. Sajnos Colin Trevorrow sem boldogan távozott a Lucasfilmtől, ott megint csak kreatív különbség támadt Kennedy és a Jurassic World franchise rendezőjével. (Végül J.J. Abrams kapta a feladatot, hogy írjon forgatókönyvet és készítse el az új trilógia befejező részét.)

Jó lehet, hogy pusztán egy pletykáról van szó, ami részben érthető a Solo: Egy Star Wars-történet után, de várhatóan a napokban reagálni fog erre a hírre a Lucasfilm, amiből talán okosabbak leszünk.

Total
0
Shares
Previous Article

Val Kilmer megerősítette, Iceman visszatér a Top Gun 2-ben

Next Article

Újabb bizonyíték, hogy a Bosszúállók 4.-ben visszamegyünk a múltba

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!