x
Filmek

Újabb pletykák szólnak Kahtleen Kennedy távázása mellett a Lucasfilmtől

Egy évvel korábban is pletykáltak a Lucasfilm jelenkori elnökének, Kathleen Kennedy távozásáról, most Kevin Feige érkezésével ismét felkapták a témát.

Újabb pletykák szólnak Kahtleen Kennedy távázása mellett a Lucasfilmtől
  • Publishedoktóber 11, 2019

Egy évvel korábban is pletykáltak a Lucasfilm jelenkori elnökének, Kathleen Kennedy távozásáról, most Kevin Feige érkezésével ismét felkapták a témát.

Kathleen Kennedyt még 2012-ben nevezték ki a stúdió élére, amikor a Disney megvásárolta a Lucasfilm-t George Lucastól. A Disney szemével nézve az elmúlt hét évben minden téren sikeres volt a franchise, hiszen alig pár év alatt visszahozta a cirka 4,05 milliárd dollárt, amennyiért Bob Iger megvette a Lucasfilm Ltd.-t, s ezzel a Star Wars-filmek jogait is. Ugyanakkor a rajongói tábor élesen bírálta az új filmeket, majd a Solo: Egy Star Wars-történet bukása teljesen rányomta bélyegét a vízióra, s több projektet is töröltek.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A Making Star Wars közösségből Jason Ward most azt állítja, hogy Kathleen Kennedy 2021-ben távozik a Lucasfilm éléről, de még távozása előtt bemutatja az Indiana Jones 5. részét. Tartsuk kezünk ügyében a sótartót, de Ward az elmúlt időben több bennfentes forráshoz is közel állt, s nem új keletű dologról beszélünk, mert 2018 augusztusában már téma volt Kennedy távozása, ami nagyrészt a Star Wars: Az utolsó Jedik rajongói felháborodásával van összefüggésben. Ehhez képest 2018 szeptemberében egy hároméves szerződéshosszabbítást írtak alá Kennedyvel, ami egy átmeneti megoldást jelentett, miután J.J. Abrams pletykák szerint nemet mondott a feladatra. 2021-ben lejár a szerződés, a kérdés már csak az, hogy ki lesz a Luasfilm elnöke?

Alig egy hónapja robbant a hír, hogy Hollywood egyik legsikeresebb producere és egyben a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige egy új Star Wars-filmen dolgozik Kathleen Kennedyvel közösen. Elképzelhető tehát, hogy Feige nem ragad le egy filmnél, de ez újabb kérdést vet fel: mi lesz a Marvel Moziverzummal? De más lehetőségek is számításba jöhetnek. Ott van például Dave Fioni, aki a közkedvelt Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók animációs sorozatokat készítette, de Jon Favreau neve is szóba jöhet, aki ideje nagy részét a The Mandalorian projektre szentelte. Még korai lenne bármit is kijelenteni, de a közel egy évtizedes hivatás lehet a végéhez ér 2021-ben. A józan ész azt diktálná, hogy Kennedynek mennie kell, és ezzel némiképp a rajongóknak is kedvezhetnének.

Kathleen Kennedy

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.