x
Filmek

Mit gondol Stan Lee a Doctor Strange filmről?

Megkérdezték a képregények legnagyobb alakját is, hogy mondja el véleményét a Doctor Strange mozifilmről.

Mit gondol Stan Lee a Doctor Strange filmről?
  • Publishedszeptember 4, 2016

Megkérdezték a képregények legnagyobb alakját is, hogy mondja el véleményét a Doctor Strange mozifilmről.

Már nem kell olyan sokat aludnunk, hogy magunk is beülhessünk a Doctor Strange-filmre. Kevin Feige elnök elárulta, hogy mindig is a Marvel Univerzum részese volt ez a film, csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják filmes berkekben is bemutatni a kalandot. Idén novemberben végre eljön Stephen Strange varázslatos utazása. Nehéz szavakat találnunk erre a filmre, talán úgy tudnánk legkönnyebben leírni: nagyszerű. Természetesen nem magunk találtuk ki ezt, s lettünk ilyen elfogultak egy olyan filmről, amit még nem láttunk, hanem magától a legnagyobb mágustól, Stan Lee-től idéztük a nagyszerű szót. Attól az embertől, aki még a legrosszabb filmeket is alig tudja rossz ómennel illetni.

Stan Lee szerint, akit sokan csak „Az embernek” becéznek úgy gondolja, hogy Scott Derrickson rendező volt a legjobb választás, talán csak ő volt erre képes. Derrickson a legjobb horrorfilmek  rendezőjeként robbant be a köztudatba, s olyan nagysikerű filmeket tett le az asztalra már, mint a Sinister, Ördögűzés Emily Rose üdvéért, vagy a Távozz tőlem, Sátán!. Könnyen megeshet, hogy pont ezek miatt kapta meg a film rendezői jogát.

A Doctor Strange karaktere az egyike azoknak, melyet nem Stan Lee alkotott meg a Marvel Univerzumban. A szuperhőst még Steve Ditko talált ki, és vezette be a gigantikus Univerzumba. Az egész ötlet, ami egy sebész körül mozog, aki később Doctor Strange-é válik ez önmagában is őrülten jól hangzik, arról már nem is beszélve, hogy mindezt a mozifalak között mutatják be. Utóbbit már Stan Lee-nek köszönhetjük, ő volt az, aki végső soron zöld utat engedett a kalandnak, hogy mozifilm készüljön belőle. A Fan Expo Canada 2016-on készítettek egy interjút Mr. Lee-vel, ahol csak azt ismételte, hogy Scott Derrickson-nak igaza volt!

Az egyik népszerű podcastos műsorvezető, Moisés Chiullán Twitter-falán mesélt a Stan Lee-vel való találkozásáról. Moisés-nek elmesélte Stan Lee, hogy rendkívül csalódott azért, hogy nem ő találta ki Doctor Strange karakterét. Az interjúban pár varázsigét is szeretett volna elsütni Mr. Lee, melyeket Stephen Strange fog használni majd a filmben.

A Doctor Strange képregények egy új műfaját mutatják be a Marvel Univerzumának, melyek sokkal tágasabb és szürreálisabb világba repítik az olvasókat/nézőket. Meg kell hogy jegyezzük, azért mert Scott Derrickson-nak igaza van a filmmel kapcsolatban, még nem jelenti azt, hogy ez az új világ sok nézőnek tetszeni fog, s ki tudnak majd kapcsolódni ezen a nagyon furcsa szuperhőskalandon. Igaz, sokan nem hittek A galaxis őrzői filmben sem, mely a Marvel Studios első poénos filmje volt, végül pedig 2014 blockbustere címét zsebelte be.

Bárhogy is fogadják majd a Doctor Strange filmet a mozikban, a Marvel egy új, egyedi filmjét láthatjuk majd a vásznon. Annak ellenére, hogy Stan Lee eddig minden Marvel filmben kapott cameo szerepet, nem áll szorosabb kapcsolatban sem a stúdióval, sem a Disney jogtulajdonossal, de az ő jóváhagyása még mindig sokat jelent a legnagyobb rajongóknak. Cameo szerepe garantált a Doctor Strange filmnél is, de nem árulták el, hogy milyen vicces, vagy komoly szerepet szánnak a legendának. Továbbá a Pókember: Hazatérés, és a Thor: Ragnarok képregényfilmekben is feltűnik majd a képernyőn egy-egy másodperc erejéig, bár az még nem ismert, hogy milyen intergalaktikus Playboy-t fog játszani A galaxis őrzői 2.-ben.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.