x
Close


Közelgő események

Filmek

Melyik Marvel filmet szeretheti legkevésbé Stan Lee?

Már megtudtuk, hogy melyik film okozta a legnagyobb fejtörést számára, de arról, hogy melyikben csalódott, azt még nem.

Melyik Marvel filmet szeretheti legkevésbé Stan Lee?
  • Publishedszeptember 4, 2016

Már megtudtuk, hogy melyik film okozta a legnagyobb fejtörést számára, de arról, hogy melyikben csalódott, azt még nem.

Ha azt nézzük, hogy mennyi Marvel filmet készítettek az elmúlt időben, s mennyi szereplőt, stúdiót foglalkoztattak a forgatások alatt, akkor csak egy olyan cameo szerep van, amire fix színészt találtak, és minden filmben szerepet kapott, nem másról van szó, mint a képregények mindenható uráról, Stan Lee-ről. Nem kapott hosszú és fontos szerepeket a filmekben, de azok a jelenetek, melyben láthattuk Stan Lee-t mindig viccesre és szórakoztatóra sikerültek. Már egyszer megkérdezték arról, mely filmet tartja kedvencének, de azt, hogy melyiket szereti legkevésbé, még nem. Erről faggatták a képregények első számú emberét, amire meglepő választ adott.

Stan Lee filmes pályafutását még a Vasemberrel kezdte meg. Ez volt a Marvel Univerzum első igazán nagy filmje. Nem csak a stúdiónak fontos a Vasember film, hanem Stan-nek is az egyik kedvence mai napig. A Comic Book Resources készített egy interjút most az életművésszel. Stan elmondta, hogy nem tesz igazán különbséget a filmet között, de van egy számára is, mely picit csalódást okozott. A 2005-ös Fantasztikus Négyes filmről van szó, amit így ecsetelt:

Picit csalódott vagyok a legelső Fantasztikus Négyes film kapcsán, mert nem érdekelt, hogy hogyan ábrázolják Doctor Doom-ot, de azon kívül azt hiszem, hogy egy jó film volt. A színészek fantasztikusak voltak. Úgy gondolom, hogy teljesen átélték a filmet, azonosulni tudtak a karakterekkel, s nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy kiadtak mindent magukból. Egyikükben sem csalódtam. Sőt, valójában azt hiszem, hogy ezek a filmek sokkal jobbat hoztak ki magukból, mint azt korábban bárki is gondolta volna. Még ezek a korai filmek is jók voltak, meglehet, hogy saját magam legnagyobb rajongója vagyok.

A múlt héten olyan hírt is lehetett olvasni, hogy a frissen igazolt Zendaya fogja majd eljátszani Mary-Jane Watson-t a Pókember: Hazatérés című új filmben. Természetesen ezt eddig még nem erősítették meg, ám A galaxis őrzői filmek rendezője, James Gunn a tumultus közepette megemlítette, hogy az afroamerikai színész esetleg eljátszhatja majd M.J.-t a vásznon. De hivatalosan még ő sem erősítette ezt meg, nem derült ki, hogy Zendaya kit fog valójában alakítani a rebootban. Stan Lee-t is kérdezték erről, hogy ő maga mit gondolna arról, ha M.J.-t Zendaya filmesítené meg. Stan Lee szerint nagyszerű lenne, ha a színésznő lenne az új Mary-Jane a filmben, akit tradicionálisan mindig fehér nőként ábrázoltak a filmekben és képregényekben:

 Szerintem ez egy nagyszerű ötlet! Bárcsak gondoltak volna már erre. Alig várom, hogy lássam azt a lányt, nem bírom kivárni a filmet, és szerintem a közönség is imádni fogja.

Érdemes megjegyezni, hogy az interjú után sem erősítették meg hivatalosan, hogy Zendaya lehet Peter Parker nagy szerelme a filmben. Egy elvileg „hivatalos” stáblista kiszivárgott Atlantából, melyen Zendaya neve mellett Michelle név volt olvasható – A Comic-Con-on Jon Watts rendező is azt mondta, Michelle Garcia lesz a színésznő neve -, amiről sokan azt gondolják, hogy csak egy kódnév, és valójában M.J. lesz a karaktere neve. A film forgatásával még nem végeztek, jelenleg is készítik a Pókember franchise második reboot-át, de ezúttal Sony Pictures már segítséget is kapott a Marvel Studios-tól.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.