x
Filmek

Vajon melyik képregényfilm jött be legjobban Stan Leenek?

A képregények és a Marvel Univerzum meghatározó, és egyetlen legendája, Stan Lee mesélt arról, hogy melyik filmes szuperhős-film tetszett eddig legjobban.

Vajon melyik képregényfilm jött be legjobban Stan Leenek?
  • Publishedjúnius 11, 2016

A képregények és a Marvel Univerzum meghatározó és egyetlen legendája, Stan Lee mesélt arról, hogy melyik filmes szuperhős-film tetszett neki eddig a legjobban.

A 93 esztendős Stan Lee még mindig az egyik legismertebb alakja a képregényeknek, aki minden Marvel filmben cameozott már egyet, de soha nem árulta el, hogy melyik a kedvenc filmje. Stan Leeről röviden annyit kell tudni, hogy ő volt az egyik alappilléré a képregényvilág megteremtésének. A Pókember, A fantasztikus négyes, az X-Men karakterek is mind az ő nevéhez köthetők. Hogy ki a kedvence, eddig nem tudtuk, de most végre elárulta.

Stan Lee a közelmúltban egy kérdez-felelek eseményt tartott a Facebook csatornáján, ahol az egyik rajongó feltette a költői kérdést, és melyik a kedvenc szuperhős filmje? Habozás nélkül válaszolt a kérdezőnek Stan Lee, viszont a legenda válasza mindenkit meglepett.

Azt hiszem, a kedvenc képregény filmem az elsők egyike, az első Pókember. A Pókember utána minden könnyűnek tűnt már.

A 20th Century Fox volt az, aki beindította a képregény filmek hullámát, de a 2002-es Pókember volt az első olyan film, amelynek alapjait egy képregény szolgáltatta. A Sam Raimi rendező által készített Pókember képregényfilm volt az első, ami a Box Office nyitóhétvégéjén átlépte a 100 millió dolláros bevételt Amerikában. A film nemzetközi szinten is megállta helyét, mert 821,7 millió dollárt hozott a stúdió zsebébe. Tovább megyünk, négy évig nem készült olyan film, ami megdöntötte volna az első hét bevételét a mozik kasszáiban. Végül a Disneynek sikerült megtörni az uralmat, érkezett A Karib-tenger: A holtak kincse, ami 135,6 millió dollárral kezdett 2006 júliusában.

A Marvel filmek sikere eddig töretlen, nem találnak legyőzőre. 2020-ban ér véget a harmadik fázis, de utána sem áll meg az élet, mert jön a negyedik, amiben új képregényhősökkel is találkozhatunk.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.