x
Close


Közelgő események

BREAKING Filmek

Megjelenési dátumot kapott a következő négy Avatar-film

Hiszed vagy sem, de végre bejelentették, hogy mikor mutatják be az Avatar folytatásait. Sajnos a kelleténél többet kell várnunk.

Megjelenési dátumot kapott a következő négy Avatar-film
  • Publishedáprilis 22, 2017

Hiszed vagy sem, de végre bejelentették, hogy mikor mutatják be az Avatar folytatásait. Sajnos a kelleténél többet kell várnunk.

Lassan már tíz éve várunk James Cameron Avatar című film folytatására, most azonban a sok csúsztatás után végre kaptunk hivatalos megjelenési dátumot. Az elmúlt években többször is elővették, hogy na majd ekkor és akkor érkezik az Avatar 2 és társai, de hivatalosan sem a Fox, sem a rendező nem erősítette meg ezeket a dátumokat. Percekkel korábban jött a hivatalos jelentés, melyből kiderült, hogy a franchise következő négy filmje mikor debütál a mozikban.

James Cameron közel egy évtizede halogatja már a következő részeket, amihez nagyban hozzájárult az is, hogy az eredetileg trilógiára tervezett filmet négy, majd öt részre bontotta a rendező. Már az év elején pletykálni kezdték, hogy talán idén elkezdik a forgatást, és jövő decemberben a mozikba is kerül az Avatar 2, míg végül az előbbit megerősítették, utóbbit pedig cáfolták. Eddig!

Egy percig sem volt kérdéses, hogy 2009-ben igazi 3D-és és IMAX 3D-és élménnyel szolgáló film folytatásával nem fognak elkészülni, hiszen osztatlan sikert aratott a mozizni vágyók és a kritikusok körében is. Arról meg nem is beszélve, hogy a stúdiót is meggyőzte a 2,7 milliárd dollárt hozó mozifilm. (Zárójelben megjegyeznénk, hogy még a Star Wars: Az ébredő Erő sem hozott ennyit.)

Nos, de akkor mi is a helyzet ezzel a NÉGY Avatar-filmmel?

  • Avatar 2: 2020. december 18.
  • Avatar 3: 2021. december 17.
  • Avatar 4: 2024. december 20.
  • Avatar 5: 2025. december 19.

Hol egy éves, hol több éves várakozásra kell számítani az egyes részek között, noha várhatóan Cameron egymás után fogja forgatni ezeket a filmeket. Az sem véletlen, hogy a 20th Century Fox ragaszkodik az ünnepi bemutatóhoz, s mind a négy filmet decemberben, Karácsonyra időzítették, hiszen az elmúlt években a Disney ekkora időzítette a Star Wars-filmeket, és taroltak a Box Office hetein. Esetleg a Disney ezért költöztette át a Han Solo: A Star Wars Story premierjét májusra? És talán ezért érkezik a Star Wars: Episode IX is májusban – de nem egy évben az Avatarral.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.