James Cameron megmagyarázta, hogy miért jön az Avatar 5

A rendező végre mesélt az Avatar-ról, szerinte több oldalról is megközelíthetjük a folytatást.

A rendező végre mesélt az Avatar-ról, szerinte több oldalról is megközelíthetjük a folytatást.

Már hét év telt el azóta, hogy bemutatták az Avatart első részét a mozikban. 2009-re nyúlik vissza, hogy James Cameron bemutatta a csodás Pandora bolygót. Hihetetlen, elképesztő látvány tárult a nézők elő a mozikban. A film nem csak látványban diadalmaskodott, de bevételben a mai napig veretlen, még Az ébredő Erőnek sem sikerült letaszítania a trónról.

Nagyon érdekes útja vezet az Avatar-nak, mert eredetileg trilógia készült volna belőle, ehelyett jött a nagy bejelentés áprilisban, hogy érkezni fog az Avatar 5 is. Eléggé gondterhelt lehet a rendező, mert nem elég, hogy a folytatásból még semmit sem mutattak, de annak premierét csúsztatni is kellett többször, míg végül 2018 decemberére lőtték be a napot – ez pontosan egy évvel későbbi időpont, mint mire eredetileg tervezték a második részt.

A hétvégi Comic-Con-on azonban James Cameron arról is beszélt – nem csak az Alien 5-ről -, hogy a következő részekben Pandora története még hatalmasabb lesz, soha nem látott, és gigászi dolgok tanúi lehetünk majd. A Variety-nek adott interjút, miközben Sigourney Weaver színésznővel látszólag remekül szórakozott:

Az Avatar története eredetileg trilógiának indult, de ezt felülbíráltam, majd az íróim is átírták. Alapvetően az első rész klónozta magát, és lett két film belőle, így már négy filmünk van. Mit ne mondjak, a stúdió hálás ezért a lépésért. Lehetőségük van arra, hogy még több pénzt kaszáljanak, ugyanakkor ez arra is lehetőséget ad, hogy rengeteg pénzt költsünk el. Ez egy ördögi kör.

San Diegóban elárulta, hogy szeretné tartani az ütemtervet, s két évente kiadni egy új részt, de még maga sem tudja, hogy tudja-e tartani ezt a tempót, így nem ígér semmit biztosra. A hírek szerint felkérték egy sorozat élére is, tehát még azzal is számolnia kell. Ami viszont biztos, hogy 2018-ban jön az Avatar 2, két évre rá az Avatar 3, a 4-dik és az 5-dik egymás után, 2022-ben, valamint 2023-ben érkezhet. Ez így elsőre elég durván hangzik, kemény évek elé néz az Avatar franchise, és ha ezt bírja tartani, le a kalappal.

Total
0
Shares
Previous Article

A zöld íjász – előzetest kapott az ötödik évad

Next Article

A Han Solo film nem egy szólófilm lesz, hanem trilógiával bővül a Star Wars univerzum?

Related Posts
Wide Screen YouTube