Főoldal Filmek Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.

333
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Még az Avatar 5. bemutatója is nagyon távol van, hiszen a film csak 2031-ben jelenik meg, de a milliárdos franchise alkotója, James Cameron a még távolabbi jövőre tekint. A rendező és producer a People magazinnak adott interjújában elárulta, hogy az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak a fejében.

A legendás filmrendező jelenleg a cím nélküli Avatar 3. utómunkálataival van elfoglalva, hogy elkészüljenek a 2025-ös bemutatóra. Egy korábbi interjúban elmondta, hogy rengeteg munka vár még rá, mielőtt szóba kerülnek az ötödik rész utáni folytatások, ugyanakkor Cameron elismerte, hogy ötletei már most vannak. Amennyiben lesz belőlük valami, talán már nem Cameron forgatja a későbbi részeket.

Az ötödik filmet már teljesen megírtuk, és vannak ötleteim a hatodik és a hetedik filmhez, bár valószínűleg akkor már átadom a stafétabotot. Engem is utolér a halandóság, de élvezzük, amit csinálunk. Imádjuk. Remek emberekkel dolgozhatunk együtt.

James Cameron

Cameron kifejtette, hogy továbbra is a 2009-es Avatar folytatásain fog dolgozni a következő években, hogy Pandora mesés történetét átadja a rajongóknak. Inspirációként a Star Wars és a Star Trek című filmeket említette. A filmes azt is elismerte, hogy tudja, az Avatar egy “fiatal univerzum”, és ha azt akarjuk, hogy valami kulturális mérföldkő maradjon, “minden szívünket és energiánkat bele kell tennünk”.

Az Avatar: A víz útja premierje előtt 2022 őszén már utalt rá a direktor, hogy ötletel a hatodik és hetedik részről. Ekkor még nagyon bizonytalan volt, hogy a folytatásnak sikerül-e megismételnie a bravúrt, amit az első rész produkált, de hozzátette, hogy az Avatar 3. akkor is megjelenik, ha a második rész megbukik, mivel a filmet teljes egészében leforgatták. Azt is elmondta, hogy jelenleg senkire nem tudná rábízni a franchise-t, bármennyire okos lehetsz, de jelenleg nincs olyan rendező a piacon, aki képes lenne leforgatni egy Avatar-filmet.

A következő három részt eredetileg 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban mutatták volna be, de a Disney úgy döntött, hogy eltolja őket. Az Avatar 3. premierjét 2025. december 19-ére halasztotta, az Avatar 4. legkorábban 2029. december 21-én kerül a mozikba, az Avatar 5. pedig nagyvalószínűséggel 2031. december 19-én lezárja Jake Sully (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldaña) történetét.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

8 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...