Főoldal Filmek James Cameron szeretné megtalálni az utódját, mert kilátásba helyezte az Avatar 6-7. részét
Filmek

James Cameron szeretné megtalálni az utódját, mert kilátásba helyezte az Avatar 6-7. részét

James Cameron nagyban gondolkodik, és akár az Avatar 6-7. részét is megcsináltatná.

173
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron évekkel ezelőtt elárulta, hogy milyen nagyszabású tervei vannak, és a nagysikerű 2009-es Avatar négy folytatást is kap. Az első rész ezekből alig három hét múlva kerül a mozikba. Az Avatar: A víz útja sajtókörútján a rendező többek között arról beszélt, milyen pénzügyi sikerre lesz szükség ahhoz, hogy a sorozat befejezéséről szőtt álmait valóra váltsa – sőt, még azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy további filmek készüljenek.

A The Hollywood Reporterrel beszélgetve Cameron elismerte, hogy Jake Sully, Neytiri és Pandora világának sorsát az fogja eldönteni, hogyan teljesítenek a folytatások a mozikasszáknál.

Valószínűleg ettől függetlenül befejezzük a harmadik filmet, mert az egészet leforgattuk. Nagy bukfenc kellene ahhoz, hogy ne érje megcsinálni a filmet. Nagyot kellene bukni, hogy ne készüljön el a harmadik rész. Abban bízunk most, hogy az egész filmsorozatot el tudjuk mesélni, mert az öt jobb, mint a négy, a négy jobb, mint a három, és a három jobb, mint a kettő.

James Cameron

Cameron bízik a sikerben, joggal, nem véletlen töltött éveket a történet csiszolásán, és ha valaki képes megcsinálni a lehetetlent, akkor éppen ő az. Ha jól teljesítenek a folytatások, és a rajongókat is érdekelni fogja a sztori, akkor esetleg az öt részen túl is készülhetnek filmek – bár bevallása szerint lehet, hogy addigra fizikailag már nem lesz képes rá. Meglehetősen szűkszavúsággal fogalmazott: “Addigra már 89 éves lennék. Nyilvánvalóan nem fogok tudni a végtelenségig Avatar-filmeket csinálni, annyi energiát igényel. Ki kellene tanítanom valakit, hogyan kell ezt csinálni, mert nem érdekel, milyen okos vagy rendezőként, nem tudod, hogyan kell ezt csinálni”.

Mivel az Avatar 3. forgatása már befejeződött, és szeptemberben filmre vették az Avatar 4. első jelenetét is, minden jel szerint a Disney és a rendező is bízik a sikertörténet folytatásában, különben nem álmodoznának a történet további folytatásairól. A Disney bődületesen nagy összeget fektetett Cameron projektjébe, és még saját Pandora-témájú világuk is van az orlandói Disney World Animal Kingdom parkjában. A rendező korábban úgy fogalmazott, hogy a filmnek “minden idők öt legjobb filmje közé kell kerülnie ahhoz, hogy sikeres legyen”.

A folytatásban visszatér Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, illetve Stephen Lang; új belépőként Kate Winslet, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans Jr, CCH Pounder, Matt Gerald, CJ Jones, Alicia Vela-Bailey, Jack Champion, Joel David Moore, Giovanni Ribisi, Dileep Rao, Edie Falco, Brendan Cowell és Jemaine Clement csatlakozik az első rész főszereplőihez.

Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt. A kitermelés és a kolóniák terjeszkedése veszélyezteti a na’vikat, a holdon őshonos humanoid lények törzsét. Egy tengerészgyalogos avatarján keresztül beépül a na’vik törzsébe, s így próbálja rávenni őket, hogy hagyják el otthonaikat, különben a katonák lemészárolják őket. Időközben azonban kiismeri a lényeket, s beleszeret a törzs egyik tagjába.

Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül bemutatásra a hazai mozikban.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.