Főoldal Filmek Jon Landau megerősítette, hogy filmre vették az Avatar 4. első felvonását
Filmek

Jon Landau megerősítette, hogy filmre vették az Avatar 4. első felvonását

A legújabb Pandora-kaland forgatása már javában zajlik a producer szerint.

537
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron szeptember elején jelentette be, hogy szünet nélkül forog az Avatar 4., most pedig Jon Landau producer bejelentette, hogy már az első felvonását is sikerült filmre venni. Cameron minden idők legsikeresebb filmjének negyedik rész forgatása a tervek szerint 2017 szeptemberében vette volna kezdetét, de a rendező addig halasztotta az Avatar 4 és az Avatar 5 munkálatát.

A Varietynek adott interjúban a producer örömmel újságolta el, hogy már az Avatar 4. első felvonását nem sokkal a bejelentés után sikerült rögzíteni.

Az Avatar 4 első felvonásának nagy részét már befejeztük, és logisztikai okok miatt kellett ezt megtennünk. Az egész film nagy részét megterveztük az Avatar 4-nél, de valójában még nem forgattuk le az egészet – csak az első felvonást. Nem tudtuk volna megvalósítani azt, amit az emberek ma, öt évvel ezelőtt, nyolc évvel ezelőtt, kilenc évvel ezelőtt láttak. Szükségünk volt az időre, hogy eljussunk arra a szintre, amit ma képesek vagyunk átadni az embereknek.

Jon Landau

Landau a Busan Nemzetközi Filmfesztiválon tartott bemutatón tartott előadást a médiának, ahol a legmodernebb technológiáról beszélt, amelyet Cameron segített kifejleszteni a négy Avatar-folytatás, köztük az Avatar: A víz útja című film készítése során, amelyet egy 15 perces, felvételekből álló prezentáción mutattak be a közönségnek.

Ameron videokapcsolaton keresztül is megjelent, hogy bővebben beszéljen a film ökológiai üzenetéről, valamint a nagy képkockasebességű vetítésről, hogy még inkább élvezhetőbb legyen Pandora csodás világa. Cameron szeptember elején a D23 Expón jelentette be, hogy megkezdődött az Avatar 4. forgatása.

Az eredeti Avatar-film minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje, ami Cameron akkor másik filmjét, a Titanicot utasította maga mögé. A filmet rövid időre letaszította a Bosszúállók: Végjáték 2019-ben, mielőtt újból bemutatták volna a filmet, s visszavette az első helyet a jegyeladások listáján. Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt.

Az Avatar 4. megjelenése még nagyon messze van, mostani terv szerint csak 2026. december 18-án kerül bemutatásra. Az Avatar: A víz útja 2022. december 16-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek...