Főoldal Filmek [D23] James Cameron bejelentette, már elkezdődött az Avatar 4. forgatása
Filmek

[D23] James Cameron bejelentette, már elkezdődött az Avatar 4. forgatása

James Cameron nem tart szünetet, megállás nélkül készülnek az Avatar-filmek.

365
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Még a másodikat sem láttuk, de már a harmadik folytatáson dolgoznak. James Cameron a D23 Expón jelentette be, hogy elkezdődött az Avatar 4. forgatása. Cameron virtuálisan Új-Zélandról csatlakozott az expóhoz, hogy friss híreket adjon a készülő Avatar-folytatásokkal kapcsolatban.

James Cameron nemcsak az Avatar 4. híreiről számolt be, de azt is elárulta, hogy az Avatar 3. forgatásával végeztek. Azt is elárulta, hogy az Avatar: A víz útja még mindig az utómunkálatoknál tart, “jól haladnak”, és a Weta FX kiváló munkát végez. Rendkívül látványosak lesznek a film vizuális effektjei.

Szuper izgatott vagyok, hogy végre befejezzük a második filmet. Tudom, hogy mindenki nagyon régóta vár. Remélhetőleg ma már mutatunk valamit, és eldönthetitek, hogy megérte-e.

James Cameron

A bejelentkezés után egy látványos 3D-s jeleneteket vetített az Avatar 2-ből, amiben a Na’vi-ként ismert lények buja és gyönyörű világát mutatják be. A felvételeken a na’vik Pandora tengereiben úszkáltak, és egy videót néztek a Sigourney Weaver által alakított Dr. Grace Augustine-ről. Emellett bemutattak egy harcot Pandora erdeiben, egy beszélgetést és vitát Zoe Saldana és Sam Worthington karakterei között, valamint még több viszályt a na’vik között. Saldana és Worthington karakterei szülők lettek, ami illik a film témájához, a “család védelméhez” – mondta Worthington az Expo színpadán. “Rájöttünk, hogy a szeretet és a családdal való együttlét a legfontosabb az életben, és ezért érdemes harcolni”.

Az első Avatar-film sokáig tartotta minden idők legtöbb bevételt hozó filmjének rekordját, Cameron ezzel kiszorította saját filmjét, a Titanicot. Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt. A kitermelés és a kolóniák terjeszkedése veszélyezteti a na’vikat, a holdon őshonos humanoid lények törzsét. Egy tengerészgyalogos avatarján keresztül beépül a na’vik törzsébe, s így próbálja rávenni őket, hogy hagyják el otthonaikat, különben a katonák lemészárolják őket. Időközben azonban kiismeri a lényeket, s beleszeret a törzs egyik tagjába.

Az Avatar 4. megjelenési dátuma az előzetes tervek szerint 2026. december 18-án lesz. Az első részt most fogják újra bemutatni a mozikban felújított kiadásban, ezt követi majd december 16-án a második rész.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...