Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja “kurva drága” volt, és James Cameron szerint minden idők 3-4. legtöbb pénzt termelő mozifilmjének kell lennie ahhoz, hogy sikeres legyen
Filmek

Az Avatar: A víz útja “kurva drága” volt, és James Cameron szerint minden idők 3-4. legtöbb pénzt termelő mozifilmjének kell lennie ahhoz, hogy sikeres legyen

Nagyon sok pénzt kell termelnie az Avatar 2. részének, hogy sikeres legyen.

496
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron, az Avatar: A víz útja rendezője elismerte, hogy a készülő folytatásnak a “történelem harmadik vagy negyedik legtöbb pénzt termelő filmjének” kellene lennie ahhoz, hogy nyereséges legyen. Nagyok sokat kellett várni a folytatásra, és nagyon sokba került. A teljes filmet gyakorlatilag számítógépes effektekkel csinálják, több ezer szakember dolgozott a második részen, és ez bizony égette a pénzt.

Kevesebb mint egy hónappal a premier előtt ma hajnalban bemutatták az Avatar: A víz útja harmadik, végső nagy előzetesét. Akcióból és karakterekből nem volt hiány a videóban, ugyanakkor még mindig sötétben tapogatózunk, hogy miről fog szólni a film. Csak nagy vonalakban a filmhez kiadott szinopszisból tudjuk, hogy mi lesz a központi témája a filmnek.

Cameron a GQ-nak adott interjújában elmondta, hogy A víz útja “kurva drága” volt, bár állítását pontos számadatokkal nem támasztotta alá, de egyesek szerint a gyártási költségvetés durván 250 millió dollárra tehető. A legendás filmrendező “a filmtörténelem legrosszabb üzleti eseteként” emlegette a filmjét, majd elárulta, hogy mi kell ahhoz, hogy a kasszarobbantás mellett sikeres legyen a film. Az elemzőket már kérdezték erről, úgy vélik, a kasszasiker összejön majd, de a bevétel elmaradhat a 2009-es részhez viszonyítva.

“A történelem harmadik vagy negyedik legnagyobb bevételt hozó filmjének kell lennie” – árulta el Cameron, hogy számítása alapján mikor lesz a filmje nyereséges. “Ez a küszöb. Ez a nullszaldós határ.”

Az első Avatar jelenleg a világ bevételi listájának élén áll 2,9 milliárd dollárral. Ezt követi a Bosszúállók: Végjáték 2,7 milliárd dollárral, a Titanic 2,2 milliárd dollárral és a Star Wars: Az ébredő Erő 2,07 milliárd dollárral. Cameron szerint A víz útjának meg kell előznie Az ébredő Erőt, és az ötödik helyre kell visszaszorítania, amit jelenleg a Bosszúállók: Végtelen háború foglal el.

Cameron korábban már célzott rá, hogy A víz útja és az egyelőre cím nélküli Avatar 3. kasszasikereitől függ, hogy végül elkészül-e a negyedik és ötödik rész. A Total Filmnek úgy fogalmazott, hogy “A piac eldöntheti, hogy három hónap múlva fejezzük be, de vagy úgy is alakulhat, hogy félig kész vagyunk, “Oké, fejezzük be a történetet a harmadik filmben, és ne folytassuk a végtelenségig”, ha egyszerűen nem nyereséges.”.

Cameron feltűnően homályosan nyilatkozott az Avatar jövőjéről a harmadik rész után. Jelen állás szerint az Avatar: A víz útja december 16-án kerül a mozikba, az Avatar 3. pedig 2024-ben jelenik meg. A Disney menetrendjében szerepel a többi rész bemutatójának időpontja is. Az Avatar 4. 2026 decemberében, míg az Avatar 5. 2028 decemberében jelenhet meg, de ehhez az kell, hogy nagyon sikeres legyen a két folytatás. Az sem biztos, hogy Cameron dirigálja majd az utolsó két részt.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.