x
Filmek

James Cameron át akarja adni a stafétabotot valaki másnak Avatar 4-5. részre

A rendezőnek más elfoglaltsága lesz, lehet másra bízza az Avatar 4-5. részt.

James Cameron át akarja adni a stafétabotot valaki másnak Avatar 4-5. részre
  • Publishedjúlius 4, 2022

Bármennyire hihetetlennek tűnik, de James Cameron azt szeretné, ha az Avatar 4-5. részt valaki más dirigálná le. A rendező még 2009 mutatta be a nagyérdeműnek Pandora csodás látványvilágát a világnak, ami úttörőnek számított vizuális látványvilága miatt, s egyben a 3D-technológia próbája volt.

Cameron rengeteget dolgozott a filmen, hiszen ő rendezte, írta, producerként és társszerkesztőként is dolgozott rajta, majd minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett. Az Avatart kilenc Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film és a legjobb rendező díjára, amelyből hármat el is nyert, a legjobb art rendezésért, a legjobb operatőri munkáért és a legjobb vizuális effektekért.

A film sikere után Cameron egy új, négy filmből álló epikus folytatást álmodott meg, amely a Pandorán játszódik, és amelynek első része, az Avatar: A víz útja. A második rész több mint egy évtizedes várakozás után idén kerül a mozikba. A víz útja című filmet az Avatar 3. követi majd, amit a második résszel párhuzamosan forgattak. Hamarosan azonban kezdetét veszi a maradék két film gyártása is, azonban Cameron kételkedik abban, hogy rendezőként visszatér.

Van néhány más dolog is, amin dolgozom, ami szintén izgalmas. Azt hiszem, idővel – nem tudom, hogy ez a három vagy a négy film után lesz-e – át akarom majd adni a stafétabotot egy olyan rendezőnek, akiben megbízom, hogy átvegye, és így más dolgokkal is foglalkozhatok, amik szintén érdekelnek. Vagy talán mégsem. Nem tudom.

Mindent, amit a családról, a fenntarthatóságról, a klímáról, a természetről, a témákról, amelyek a való életben és a filmes életemben fontosak számomra, ezen a vásznon elmesélem.

James Cameron

A negyedik részről is megkérdezték a rendezőt, amivel kapcsolatban a következő mondta el.

Ahogy haladtam előre, úgy lettem egyre izgatottabb. A negyedik film egy dugóhúzó. Ez egy kurva nagy durranás. Igazából remélem, hogy én is megcsinálhatom. De ez a piaci erőktől függ. A harmadik rész már a dobozban van, szóval ettől függetlenül kijön. Nagyon remélem, hogy megcsináljuk a negyediket és az ötödiket, mert végül is ez egy nagy történet.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 16-án kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.