Főoldal Filmek Az elemzők szerint az Avatar: A víz útja kevesebbet hoz majd, mint az Avatar, de vajon 2022 legnagyobb durranása lesz?
Filmek

Az elemzők szerint az Avatar: A víz útja kevesebbet hoz majd, mint az Avatar, de vajon 2022 legnagyobb durranása lesz?

Nem valószínű, hogy az Avatar folytatása lesz az idei év legnagyobb durranása.

294
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az első box office előrejelzések szerint a decemberben érkező Avatar: A víz útja kevesebbet fog hozni, mint a 2009-es Avatar, de van okunk az aggodalomra? Amikor az első rész kijött a mozikban, pozitív kritikákat kapott, és olyan bevétellel zárt, amiért a stúdiók bármit megtennének. A 3D-s kasszasiker végül minden elképzelhető rekordot megdöntött, és minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

Bár rövid időre elvesztette ezt a címet a Bosszúállók: Végjátékkal szembe, a világjárvány idején Kínában újra bemutatták James Cameron sci-fi kalandját, s visszavette az első helyet. A múlt hétvégén az Avatar felújított változata további 30,5 millió dollárt hozott, de vajon hogyan teljesít majd a közelgő folytatás, az Avatar: A víz útja idén decemberben?

Az előrejelzések alapján nem egészen olyan jól, mint az elődje, ahogy az lenni szokott. A Variety szerint a jelenlegi előrejelzések szerint a film 650 millió dollár körüli bevételt hoz az amerikai jegypénztáraknál. Ez kevesebb, mint az Avatar 772 millió dolláros bevétele, amihez nagyban hozzájárul az is, hogy megtorpant a 3D iránt való érdeklődés.

Érdekes módon az elemzők abban sem látják az esélyt, hogy az Avatar: A víz útja legyen 2022 legnagyobb kasszasikere a mozikban. Ezt a címet jelenleg a Top Gun: Maverick birtokolja, amely Észak-Amerikában 700 millió dolláros, világszerte pedig 1,5 milliárd dolláros bevétellel büszkélkedik. A premier előtt ki gondolta volna, hogy Tom Cruise várva várt folytatása ilyen bombasiker lesz, és több héttel a bemutató után még mindig “uralja” a jegyeladásokat világszerte. Most úgy néz ki, hogy a Top Gun folytatása a na’vik fölé nőhet.

A jövő hónapban érkező Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! szintén kasszát robbanthat világszerte, de főként az Egyesült Államokban várható óriási bevétel a jegyeladásokban, magyarul, össze kell kapnia magát az Avatarnak, ha meg szeretné nyerni a 2022-es évet.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja december 16-án érkezik a mozikba világszerte.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.