Főoldal Filmek Sam Worthington szerint az Avatar folytatásai “nagyobbak, mint amit el tudsz képzelni”, de azt is elárulta, mikor forgatnak újra
Filmek

Sam Worthington szerint az Avatar folytatásai “nagyobbak, mint amit el tudsz képzelni”, de azt is elárulta, mikor forgatnak újra

Ideje visszatérni Pandorára, megtudtuk, mikortól forognak az Avatar folytatásai.

394
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A Variety jelentette, hogy Sam Worthington a Netflix Lift című rablófilmjének premierjén jelentést adott, mikor térnek vissza Új-Zélandra forgatni. James Cameron 2023 őszén arról számolt be, hogy jelenleg teljes gőzzel a 3. rész utómunkálataival vannak elfoglalva, hogy tartani tudják a megjelenési tervet, de még nem végeztek teljesen a felvétellel sem.

A People magazin kérdésére a színész megerősítette, hogy februárban visszatérnek, hogy folytassák a munkát. “Egy hónap múlva újra elkezdünk dolgozni rajta, és ez nagy dolog. Nagyobb, mint amit el tudsz képzelni” – mondta. Cameron korábbi kijelentéséből tudjuk, hogy az Avatar 4. forgatása nem kezdődik el az Avatar 3. premierjéig, ami azt jelenti, hogy Worthington és a stábtagok a jövő hónapban még mindig a harmadik részen dolgoznak majd, például az ADR (utólag a színészek felmondják a szövegeket) párbeszédek pótlására.

Cameron nemrég megerősítette, hogy az Avatar harmadik része a 2025 decemberi bemutatóra elkészül.

A harmadik film motion capture és élőszereplős forgatását egybekötve forgattuk [az Avatar: A víz útjával], és még a negyedik film egy részét is megcsináltuk, mert a fiatal karaktereinkre nagy időugrás vár a negyedik filmben.

James Cameron

Az Avatar producere hozzátette egy másik interjúban, miért késnek állandóan a 2009-es eredeti film folytatásai. Jon Landau ragaszkodott ahhoz, hogy a többszöri késés ellenére is a minőséget a mennyiséggel szemben helyezze a stúdió. “Minőség, minőség, minőség. Nézzétek, mi nem akarunk semmit sem csinálni semmilyen területen minőség nélkül. És ha valaki azt mondja nekünk: ‘Hé, tudjátok, hogy jobb lenne, ha ezt a játékot karácsonykor adnátok ki, de nem lesz tökéletes’. Várjatok vele! Csináljátok meg később, és legyen tökéletes, mert ez a mi filozófiánk” – mondta Landau.

Az Avatar sikere után, amely a valaha készült legnagyobb bevételt hozó film lett a maga 2,92 milliárd dollárjával világszerte, Cameron több részen keresztül vázolta tervét, és a 20th Century Fox négy további filmet írt alá. Az eredeti terv szerint a filmeket 2014-től kezdve egymás után, évente mutatták volna be a mozikban.

Az Avatar 3. 2025. december 19-én debütál a mozikban.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.