Főoldal Filmek Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

1.2k
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron egy örömteli hírről számolt be a várva várt Avatar 3. részével kapcsolatban. Ez azután történt, hogy a Disney több jelentős projekt megjelenési dátumát is eltolta a naptárban, köztük a Marvel Studios több filmjének premierjét is. Bár az Avatar: A víz útja kasszasikernek bizonyult, mégis több évet kell várnunk a folytatásra, de ezt már megszokhattuk, hisz több mint 10 évet kellett várni a második részre is.

Eredetileg jövőre mutatták volna be a következő részt, de a Disney már nyár elején jelezte, hogy nem tudják tartani az ütemtervet. A cím nélküli Avatar 3. premierje egy évvel későbbre tolódott, 2025. december 19-re tűzték ki a bemutatót. Eközben a további folytatások is később érkeznek: az Avatar 4. 2029. december 21-én, az Avatar 5. pedig 2031. december 19-én kerül bemutatásra.

Az Új-Zélandon megrendezett 1News konferencián James Cameron helyi televíziós és filmes producerekkel beszélgetett a filmkészítés különböző aspektusairól, valamint az Avatar 3. jelenlegi állapotáról. Elárulta, hogy jelenleg az utómunka során intenzíven dolgoznak a filmen, a tervezett megjelenési dátum pedig 2025 karácsonya körül lesz. Ebből arra lehet következtetni, hogy a forgatási szakasz sikeresen lezárult, így a csapat a vizuális effektekre, a vágásra és más kulcsfontosságú elemekre koncentrálhat.

Most egy nagyon mozgalmas kétéves utómunkálatra rendezkedünk be, úgyhogy 2025 karácsonya lesz.

James Cameron

A film az ígéretek szerint minden eddiginél nagyobb léptékű és terjedelmű lesz, bemutatva a na’vik több törzsét, közöttük a hamu népét, egy gonosz, tűzzel kapcsolatos csoport tagjait, akikről azt beszélik, hogy a folytatás fő antagonistái lehetnek, valamint egyben az új probléma forrásai. A történet kibontakozása során a nézők lélegzetelállító látványban és egyedülálló tájakban gyönyörködhetnek majd.

Pandora vulkanikus régiói és annak őslakói mellett egy széllel kapcsolatos másik törzset is bemutat a harmadik film, akiket csak a “szélkereskedők” néven emlegetnek. Pandora e lakói a szél segítségével utaznak és kereskednek a bolygón, bár hűségüket továbbra is rejtély övezi.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.