Főoldal Filmek James Cameron újabb na’vi klánt leplezett le az Avatar készülő folytatásaiból
Filmek

James Cameron újabb na’vi klánt leplezett le az Avatar készülő folytatásaiból

A hamunépe mellett egy másik klánt is megismerhetünk az Avatar folytatásaiban.

562
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar készülő folytatásaival bővülni fog James Cameron világa, és a rendező most azt ígéri, hogy a jövőbeli filmekben megismerhetünk egy új nomád na’vi klánt. A 2009-es első film sikere után Cameron tavaly végre bemutatta az első folytatást Avatar: A víz útja című filmmel a rajongóknak. Az első folytatás hozta a kötelezőt, óriási siker volt, több héten keresztül uralta a jegyeladásokat világszerte, s mára a minden idők legnagyobb bevételt termelő filmek listáján a harmadik helyet foglalja el a Bosszúállók: Végjáték és az eredeti Avatar mögött.

A siker után jött is a bejelentés, hogy a további három folytatást leforgatják. A direktor korábban már elárulta, hogy a folytatásban a na’vik egy barátságtalanabb, haragosabb klánját is megismerhetjük, de a hamu népének nevezett törzs mellett tartogatnak még új dolgokat Pandorán. A Deadline készített interjút a franchise produkciós tervezőivel, és miközben Ben Proctor és Dylan Cole a munkáról beszélt, Cameron arra utalt, hogy egy új nomád na’vi törzset is bemutatnak, amit Windtraders-nek fognak hívni (ami magyarul annyit jelent, hogy a szélkereskedők).

A fenti videóban a rendező és a produkciós tervezők arról beszélnek, hogy milyen tervezési etikával dolgoznak, és nemcsak az Avatar: A víz útja, hanem a további három filmnél is, hiszen mindegyik film hatalmas világépítést igényel. Bár Cameron nem árult el túl sokat az új na’vi törzsekről, de az eddig elhangzottak alapján az első két filmben látott esőerdő és óceáni környezet csak a jéghegy csúcsa.

Van esőerdő, van sarkvidék, van sivatag, van óceán, röviden különböző tájegységeket, élőlényet és kultúrákat találhatunk Pandorán. Nem csak a lényeket kellett megterveznünk, hanem a kultúrákat is, és el kellett képzelnünk, hogy a különböző na’vik hogyan alkalmazkodnak a különböző bioszférákhoz. A sivatagi emberek, a szélkereskedők, akik utaznak, ilyesmi.

James Cameron

Bár még sok kérdés maradt azzal kapcsolatban, hogy a Sully család története hogyan folytatódik majd az Avatar 3. részében és azon túl, de az már megerősítést nyert, hogy a közelgő folytatásban egy új, tüzes na’vi klán, a hamu népe is bemutatkozik. A hamunépének is hívott új törzs sokkal ellenségesebb természetű lesz, mint az Omatikaya és Metkayina klánok, ami csak tovább szítja az ellentétet az emberek és Pandora őslakosai, a na’vik között. Néhány hete már kiderült, hogy a Trónok harca színésze, Oona Chaplin játssza az új klán vezetőjét.

Avatar
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.