Főoldal Filmek Az Avatar szereplői izgatottan várták a munkát, James Cameron forgatja tovább a folytatásokat
Filmek

Az Avatar szereplői izgatottan várták a munkát, James Cameron forgatja tovább a folytatásokat

Még mindig forgatják az Avatar 3. jeleneteit.

172
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron újra munkában, és az Avatar folytatásain dolgozik Új-Zélandon. Joel David Moore, aki Norm Spellman szerepét játssza a filmekben, egy Instagram-bejegyzésében számolt be arról, hogy a forgatás újraindult Új-Zélandon, miután az írók sztrájkja miatt késlekedett a gyártás. Sam Worthington, aki Jake Sullyt alakítja, elmondása szerint jelenleg a jövőre érkező Avatar 3. újraforgatásai zajlanak.

Június 10-én Moore egy Instagram-bejegyzésben jelezte, hogy hamarosan elhagyja Amerikát és Új-Zéland irányába veszi útját. Az elmúlt napokban pedig Wellingtonból, Új-Zélandról posztolt képet Giovanni Ribisivel (karaktere Selfridge) egy étteremben.

Visszatérni Wellingtonba mindig nosztalgikus. Már 17 éve járok ide, hogy részt vegyek a franchise készítésében, találkozzak ismerős arcokkal, barátokkal, és keményen dolgozzak. Ez már egy otthon távol az otthontól. A család bővült, de a munka menete és célja mindig ugyanaz. Hálás vagyok az #Avatar családomért, és alig várom, hogy lássátok, mi következik!

Joel David Moore

Bár Moore nem árulta el, pontosan mit forgatnak, a Horizont: Egy amerikai eposz premierjén Sam Worthington megerősítette, hogy a harmadik rész jeleneteit még mindig forgatják, annak ellenére, hogy Cameron korábban bejelentette, hogy a gyártás 2023 végén gyakorlatilag befejeződött.

Ők még mindig forgatnak. Most Új-Zélandon forgatják a harmadik részt. Azt hiszem, holnap megyek, hogy még több jelenetet felvegyünk, szóval igen, forog tovább.

Sam Worthington

James Cameronnak nagy tervei vannak a franchise-zal, és még nagyon korai a befejezésről beszélni, mivel a bejelentett ötödik részre majdnem egy évtizedet kell várni. A direktor februárban, a Saturn Awards díjátadón elmondta, hogy bár az Avatar 3. fő forgatása befejeződött, még mindig vannak vizuális effektusok és “pickup” felvételek, amelyeket el kell készíteni. Azt is elárulta, hogy már az Avatar 4. egynegyedét is leforgatta, és az Avatar 5. forgatókönyvével elkészült; továbbá bedobta, hogy ötletei vannak a hatodik és hetedik részekre is, de talán azokat már valaki más forgatja majd.

“Teljesen megírtuk az ötödik filmig, és vannak ötleteim a hatodikra és hetedikre, bár valószínűleg akkor már másnak adom át a stafétabotot” – mondta akkor a legendás filmrendező.

A következő három részt eredetileg 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban mutatták volna be, de a Disney úgy döntött, hogy eltolja őket. Az Avatar 3. premierjét 2025. december 19-ére halasztotta, az Avatar 4. legkorábban 2029. december 21-én kerül a mozikba, az Avatar 5. pedig nagyvalószínűséggel 2031. december 19-én lezárja Jake Sully (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldaña) történetét.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.