Főoldal Filmek A Disney egy évvel eltolta az Avatar 3. bemutatóját, de a negyedik és ötödik rész is jóval később érkezik
FilmekBREAKING

A Disney egy évvel eltolta az Avatar 3. bemutatóját, de a negyedik és ötödik rész is jóval később érkezik

Az írói sztrájk miatt a Disney átrendezte a naptárját, egy évvel később jön az Avatar 3.

598
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A nagysikerű első Avatar folytatását 2022. decemberében mutatták be a mozikban, és sokáig úgy tűnt, hogy két év múlva visszatérünk James Cameron csodás világába, azonban a hollywoodi írói sztrájk sajnos itt is közbeszólt, ahogy sok más produkciónál. A Disney nemrég frissítette a kiadási ütemtervét, és ennek értelmében csak 2025-ben kerül mozikba a harmadik rész.

Miközben James Cameron és a Disney kasszát robbantott az Avatar: A víz útja című filmmel, mindenki epekedve várta a na’vik és az RDA harcát a távoli Pandorán. Úgy tűnik, hogy erre még egy kicsit várnunk kell, hiszen a 2024. decemberére kitűzött Avatar 3. bemutatóját újra el kellett tolni, és csak 2025. decemberében láthatjuk a második rész folytatását.

A cím nélküli Avatar 3. premierje, amelyet korábban 2024-re terveztek, egy évvel későbbre, 2025. december 19-re tolódott. Bár sokáig biztosnak tűnt a premier napja, hiszen Cameron és Jon Landau producer többször is elmondta, hogy gyakorlatilag majdnem teljesen felvették a filmet, azonban az írói sztrájk miatt nem tudják befejezni az utolsó jeleneteket, hiszen producer és író nem lehet jelen a forgatáson. Közben az Avatar 4 és az Avatar 5 is késik – az előbbi 2026-ról 2029. december 21-re, a sorozat befejező része pedig 2028-ról 2031. december 19-re tolódik.

Cameron az Avatar 3 nagy részét már leforgatta, de ez a legújabb időpont-eltolódás nem jelent mást, hogy további jeleneteket rögzítenek majd a filmhez, vagy a korábban felvett jeleneteket dolgozzák újra. Korábban arról is hallottunk, hogy az Avatar 4 egy részét már leforgatta, amire a fiatalabb színészek miatt volt szükség, hiszen a negyedik és ötödik rész jelentősen később játszódik a mitológiában, mint a korábbi három.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...