Főoldal Filmek A Disney két új Star Wars-filmet is bemutat 2026-ban
FilmekBREAKING

A Disney két új Star Wars-filmet is bemutat 2026-ban

Nem egy, hanem rögtön két Star Wars-filmet is láthatunk 2026-ban.

519
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Az élőszereplős sorozatok után hamarosan új Star Wars-filmet láthatunk. A Lucasfilm és a Disney kedden bejelentette, hogy 2026-ban két új Star Wars-filmet is bemutatnak – egyet 2026. május 22-én, egyet pedig 2026. december 18-án, ami hét évvel az utolsó film, a trilógiát lezáró Skywalker kora 2019-es bemutatója után lesz.

Érdekesség lehet, hogy a Disney ragaszkodott a decemberi kiadásokhoz, egyedül a Solo: Egy Star Wars-történet kerül mozikba májusban, ami a stúdió legrosszabb és legnagyobb bukása volt. Most mégis ragaszkodnak valamiért a májusi időponthoz.

A stúdiók nem pontosították, hogy pontosan melyik filmeket mutatják be három év múlva a mozikban, de jó esély van rá, hogy az egyik a Daisy Ridley Rey visszatérését bemutató új film, amelyet az áprilisi Star Wars Celebrationön jelentettek be. Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi ezt a filmet, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik. A filmben visszatérő Reyből időközben jedimester lett, aki megpróbálja újjáépíteni az új Jedi Rendet.

“Életem nagy részét azzal töltöttem, hogy igazi hősökkel találkoztam, akik elnyomó rezsimek ellen harcoltak, ezért érdekelt egy új Jedi Rend” – mondta akkor Obaid-Chinoy, aki nemrég Ms. Marvel epizódjait rendezte.

“A szívem kalapál” – mondta Ridley áprilisban. “Köszönöm Kathleen [Kennedy] és Sharmeen, hogy újra itt lehetek. Annyira boldog vagyok, hogy folytathatom ezt az utazást”.

Ez a film egyike annak a három új Star Wars-filmnek, amelyet a Lucasfilm vezetője, Kennedy a Star Wars Celebrationön bejelentett. James Mangold is írja és rendezi a Jedik eredetéről szóló, a távoli múltban játszódó filmet, míg A mandalóri és az Ahsoka ötletgazdája, Dave Filoni Az ébredő Erő előtt játszódó élőszereplős filmet rendezi, amelyben a Disney+ sorozatok szereplői találkoznak.

Taika Waititi szintén egy saját “Star Wars” filmet fejleszt, bár erről nagyon régóta nem hallottunk, ezért sokan temetni kezdték a projektet, hogy valaha is láthatjuk ezt.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?