Főoldal Filmek Az Avatar 3. részének gonosz na’vik vezetőjét Oona Chaplin játssza, nagy időugrásra kerül sor a 4. részben, az ötödikben pedig tényleg a Földre látogatnak a na’vik
Filmek

Az Avatar 3. részének gonosz na’vik vezetőjét Oona Chaplin játssza, nagy időugrásra kerül sor a 4. részben, az ötödikben pedig tényleg a Földre látogatnak a na’vik

Kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár ránk az Avatar további három folytatásában.

543
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Miközben az Avatar: A víz útja továbbra is uralja a jegyeladásokat a mozikasszáknál (jelenleg minden idők negyedik legnagyobb bevételt hozó filmje 2,13 milliárd dollárral), addig a James Cameron által megálmodott világ lassan kezd körvonalazódni. Cameron már leforgatta az Avatar 3. részét, néhány jelenetet a negyedik részből is, és mivel a második rész ilyen jól teljesít a kasszáknál, már biztosan bemutatják a franchise nagy történetét.

Az Empire magazinnak adott új interjújában Jon Landaud, a franchise producere elárult néhány részletet arról, hogy mire számíthatnak a rajongók a következő három folytatástól. Cameron már korábban utalt rá, hogy az Avatar 3. a na’vik egy barátságtalanabb klánját mutatja be. A hamu népének nevezett törzset “agresszívnek és vulkanikus klánnak” nevezte Landau, tovább kiderült, hogy a vezetőjüket a Trónok harca régi színésze és Charlie Chaplin unokája, Oona Chaplin játssza.

Vannak jó emberek és vannak rossz emberek. Ugyanez a helyzet a na’vikal is. Gyakran az emberek nem látják magukat rossznak. Mi a kiváltó oka annak, hogy olyanná válnak, amit mi rossznak látunk? Talán vannak más tényezők is, amelyekkel nem vagyunk tisztában.

Jon Landau

Bár Chaplin szereposztása már jó ideje ismert, most először olvashatunk arról, hogy kit játszik a folytatásban. Chaplin még 2018-ban beszélt elismerően az Avatar-franchiseról, és “trójai faló mozinak” nevezte. Ezzel arra utalt, hogy Cameron a nagy költségvetésű filmkészítést arra használja, hogy “olyan dolgokat tárjon fel, amiket fontosnak tart… mint a természethez való viszonyunk, az emberekhez való viszonyunk, az önmagunkhoz és a szellemhez való viszonyunk”.

Landau az interjúban azt is elárulta, hogy a negyedik részben “egy nagyobb időugrásra kerül sor”, hogy aztán megérkezzünk a Földre az Avatar 5. részében. A producer korábban megerősítette, hogy az ötödik részben a Földre látogatnak a na’vik, mondván “azért látogatunk a Földre, hogy felnyissuk az emberek szemét, Neytiri szemét, hogy mi létezik a Földön”.

Hogy pontosan hogyan fog kinézni a Föld az Avatar világában? A első két részből kiderült, hogy a Föld haldoklik, ezért az Erőforrás-fejlesztési Hivatal (RDA) azért érkezett Pandorára, hogy egy új, fenntartható bolygót hozzon létre az emberek számára, és a jövőt a hold jelentse Landau a magazinnak elmesélte, hogy “a túlnépesedés és a természeti erőforrásaink kimerülése nehezítik az életet”, ezért van szükség gyarmatosítani más bolygókat és holdakat. “De nem akarunk borús képet festeni arról, hogy merre tart a világunk” – tette hozzá a producer. “A filmek arról is szólnak, hogy lehetőségünk van megváltoztatni az irányt.”

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.