Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja már a Star Wars: Az ébredő Erő előtt, és ezzel már a negyedik legjövedelmezőbb film a történelemben
Filmek

Az Avatar: A víz útja már a Star Wars: Az ébredő Erő előtt, és ezzel már a negyedik legjövedelmezőbb film a történelemben

A jegyeladásokból úgy tűnik, hogy Pandora hatalmasabb, mint egy messzi-messzi galaxis.

49
Avatar: A víz útja

Éppen ma számoltunk be, hogy az Avatar folytatása már az ötödik helyen van a legjövedelmezőbb filmek listáján, estére pedig az Avatar: A víz útja megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet is, és ezzel egy helyet ugrott előre, s már a negyedik helyen van. James Cameron rendező sci-fi eposza immár 2,075 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál.

Az ébredő Erő, egy másik sci-fi folytatás, ami több évvel az előzménytrilógia után került a mozikba, 2,064 milliárd dollárt hozott a Disneynek a folytatástrilógia első epizódja, miután 2015 decemberében bemutatták a mozikban. Most azonban James Cameron filmje megelőzte, és ezzel a rendező elmondhatja magáról, hogy a négy legjövedelmezőbb filmből hármat ő rendezett. Az Avatar (2,92 milliárd dollár) még mindig az első helyen van, a második helyen a Bosszúállók: Végjáték (2,79 milliárd dollár) áll, és azt követi a Titanic (2,2 milliárd dollár).

A nemzetközi jegykasszáknál az Avatar: A víz útja most a negyedik legnagyobb bevételt hozó film a történelemben 1,46 milliárd dollárral. Az amerikai piacon picit rosszabb a helyzet, a tengerentúlon ugyanis még csak a 12. legnagyobb bevételt hozó film, és még a hétvége vége előtt megelőzheti A hihetetlen család 2. részét (608 millió dollár) és a Star Wars: Az utolsó Jediket (620 millió dollár).

Korábban az elemzők úgy számoltak, hogy 1,5 milliárd dollár kell ahhoz, hogy az Avatar: A víz útja nullszaldós legyen, míg Cameron egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy “a történelem harmadik vagy negyedik legnagyobb bevételt hozó filmjének kell lennie” ahhoz, hogy nyereséget termeljen a folytatás. Nos, mostanra már biztosan célba értek, ennek örömére a rendező év elején már megerősítette, hogy elkészítik a maradék három folytatást.

A hét elején az Avatar: A víz útja című filmet öt Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 2023. március 13-ra tűzte ki a 95. Oscar-díjátadót.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.