Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja már a Star Wars: Az ébredő Erő előtt, és ezzel már a negyedik legjövedelmezőbb film a történelemben
Filmek

Az Avatar: A víz útja már a Star Wars: Az ébredő Erő előtt, és ezzel már a negyedik legjövedelmezőbb film a történelemben

A jegyeladásokból úgy tűnik, hogy Pandora hatalmasabb, mint egy messzi-messzi galaxis.

462
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Éppen ma számoltunk be, hogy az Avatar folytatása már az ötödik helyen van a legjövedelmezőbb filmek listáján, estére pedig az Avatar: A víz útja megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet is, és ezzel egy helyet ugrott előre, s már a negyedik helyen van. James Cameron rendező sci-fi eposza immár 2,075 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál.

Az ébredő Erő, egy másik sci-fi folytatás, ami több évvel az előzménytrilógia után került a mozikba, 2,064 milliárd dollárt hozott a Disneynek a folytatástrilógia első epizódja, miután 2015 decemberében bemutatták a mozikban. Most azonban James Cameron filmje megelőzte, és ezzel a rendező elmondhatja magáról, hogy a négy legjövedelmezőbb filmből hármat ő rendezett. Az Avatar (2,92 milliárd dollár) még mindig az első helyen van, a második helyen a Bosszúállók: Végjáték (2,79 milliárd dollár) áll, és azt követi a Titanic (2,2 milliárd dollár).

A nemzetközi jegykasszáknál az Avatar: A víz útja most a negyedik legnagyobb bevételt hozó film a történelemben 1,46 milliárd dollárral. Az amerikai piacon picit rosszabb a helyzet, a tengerentúlon ugyanis még csak a 12. legnagyobb bevételt hozó film, és még a hétvége vége előtt megelőzheti A hihetetlen család 2. részét (608 millió dollár) és a Star Wars: Az utolsó Jediket (620 millió dollár).

Korábban az elemzők úgy számoltak, hogy 1,5 milliárd dollár kell ahhoz, hogy az Avatar: A víz útja nullszaldós legyen, míg Cameron egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy “a történelem harmadik vagy negyedik legnagyobb bevételt hozó filmjének kell lennie” ahhoz, hogy nyereséget termeljen a folytatás. Nos, mostanra már biztosan célba értek, ennek örömére a rendező év elején már megerősítette, hogy elkészítik a maradék három folytatást.

A hét elején az Avatar: A víz útja című filmet öt Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 2023. március 13-ra tűzte ki a 95. Oscar-díjátadót.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...