Főoldal Filmek Az eredeti Avatar koncepcióin láthatjuk, ahogy James Cameron elképzelte a Földet a 2100-es években
Filmek

Az eredeti Avatar koncepcióin láthatjuk, ahogy James Cameron elképzelte a Földet a 2100-es években

Akár így is kinézhet a Föld az Avatar folytatásaiban.

297
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A 2009-es eredeti Avatar bővített változatában már láthattunk felvételeket a Földről, ám a most újra felbukkant koncepciórajzok pontosan megmutatják, hogy mi lett a Földdel a 2100-as években, de vajon James Cameron rendező felhasználhat néhányat ezekből a tervekből a következő folytatásokhoz?

Az Avatar: A víz útja visszarepítette a rajongókat Pandorára, és a hold egy eddig soha nem látott területére kalauzolt el bennünket Cameron, miközben elmerültünk az óceánjaiban. Eddig soha nem látott vizuális effekteket eredményezett, amelyekhez foghatót egyik másik blockbusterben sem láthattunk korábban. Ahogy volt az eredeti Avatar esetében, A víz útja új szintre emelte a látványt, és nem lesz ez máshogy a következő három folytatásnál sem.

Egy tavaly decemberi interjúban a franchise producere, Jon Landau utalást tett rá, hogy a folytatásban esetleg láthatjuk a Földet is: “Az [‘Avatar 5’-ben] van egy olyan része a történetnek, amikor a Földre megyünk. És azért megyünk oda, hogy felnyissuk az emberek szemét, Neytiri szemét, hogy milyen az élet a Földön”.

Más szóval, Neytiri valahogy Jake Sully bolygóján találja magát, ami egy olyan egyedi csavar, ami bár még messze van, de rengeteg potenciált rejt magában.

Most ennek apropóján elővettek néhány korábbi koncepciórajzot, amit még az eredeti filmhez készítettek. Seth Engstrom és Dylan Cole művészek jóvoltából láthatjuk, hogyan néz ki a Föld a távoli jövőben. Amint a lenti képeken is látható, zsúfoltnak, szennyezettnek és egészen futurisztikusnak tűnik bolygónk.

A víz útjában Frances Ardmore tábornok megerősítette, hogy a Föld egy haldokló bolygó, és ezt igazolják ezek a tervek is, ahogy Jake járja az utcákat. A fenti tervek tökéletesen adják vissza ezt a túlzsúfolt és poszt-apokaliptikus jövőképet, ami vár az emberiségre 100 év múlva.

Az RDA persze éppen ezért szállta meg Pandorát, és biztosak vagyunk benne, hogy Cameron újra előveszi ezeket a terveket, amikor eljön a Földre való visszatérés ideje. A legendás filmrendező élete nagy részét annak szentelte, hogy felépítse ezt a fantasztikus sci-fit, amiből eddig két részt láthattunk. Cameron kezdetbe négy részt tervezett, azonban a második rész forgatókönyve annyira terjedelmes lett, hogy két részre kellett bontani a filmet, ezért érezhettük úgy, hogy befejezetlenül távoztunk az Avatar: A víz útja végén.

Nemrég tudtuk meg, hogy az Avatar 3. megjelenési dátuma 2025. december 19-ére tolódott, és így az Avatar 4. 2029. december 21-ére, az Avatar 5. pedig 2031. december 19-ére került át a naptárban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.