Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja forgatókönyve olyan terjedelmesre sikerült, hogy két részre kellett bontani
Filmek

Az Avatar: A víz útja forgatókönyve olyan terjedelmesre sikerült, hogy két részre kellett bontani

A víz útja forgatókönyve miatt készül 4 folytatás az eredetileg bejelentett 3 helyett.

280
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Miután megnézted az Avatar: A víz útját, valószínűleg a fejedben ott motoszkál a gondolat, mintha csak egy fél filmre ültél volna be. Valójában jó okod van ezt gondolni, mert most megerősítették, hogy a Rick Jaffa és Amanda Silver által írt forgatókönyv végül két filmre oszlott. Az Avatar: A víz útja írói elárulták, hogy a folytatás és az Avatar 3. egykor egy és ugyanaz volt.

A Variety lapnak nyilatkozva az írók megerősítették, hogy James Cameron rendező arra kérte őket, hogy A víz útja és az Avatar 3. önálló filmként nagy élményt nyújtson, s megállja helyét egy nagyobb történetben – az utóbbi gondolattal sokan nem értenek egyet. Ez magyarázatot ad arra is, hogy a 2009-es Avatar folytatása miért cliffhangerrel ér véget, s rengeteg megoldatlan cselekményszálat elvarratlanul hagytak a készítők.

Bár Jaffa és Silver túl sokat nem akart elárulni, hogy A víz útja eseményei hogyan befolyásolják a következő részeket, Jaffa azért felhívta a rajongók figyelmét, hogy érdemes észben tartani Jake és Neytiri, valamint a Metkayina klán vezetői, Tonowari és Ronal közötti feszült szóváltást, amikor Sully a családjával megérkezik a menedékre.

“Sok minden történik a férjek és feleségek között, illetve a két férj és a két feleség között. Sok dinamikával találkozhatunk, és ezek továbbra is érvényben lesznek” – árulta el Rick Jaffa. Silver hozzáteszi, hogy “Ott van ez a fajta mélyen gyökerező dinamikasorozat, családok és személyek közötti, a klánok közötti dinamikák, amelyek a különböző világok hihetetlenül felfújt skáláján csapódik le. A klánok, amelyekkel találkozni fogsz, és a világok, amelyeket a Pandorán találsz – el sem tudod képzelni, milyenek lehetnek. Csakúgy, mint a tulkunok kinyilatkoztatása erre a filmben, még rengeteg ilyen dolog lesz. Hihetetlenül izgalmas a történet, ami Sullyékkal történik. Nem lehetett megjósolni.”

Rengeteg volt a töltelék és a felvezető az Avatar: A víz útja című filmben, a nyilatkozatokból kiderült, hogy több mint 800 oldalnyi vázlatot kaptak a rendezőtől, amiből meg kellett írni a forgatókönyvet. Cameron eredetileg 3 folytatást tervezett, de miután rájött, hogy túl sok vázlat született a második részhez, ketté kellett bontani, így bővült a lista, s lett ötrészes a teljes na’vik története. Josh Friedman dolgozott az Avatar 4. történetén, Shane Salerno pedig az Avatar 5. sztorijáért felel.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...