Főoldal Filmek Durván elhalasztották az Avatar folytatásainak a bemutatóit, amire Zoë Saldaña így reagált: “Nagyszerű! 53 éves leszek, amikor az utolsó Avatar kijön.”
Filmek

Durván elhalasztották az Avatar folytatásainak a bemutatóit, amire Zoë Saldaña így reagált: “Nagyszerű! 53 éves leszek, amikor az utolsó Avatar kijön.”

A rajongók mellett a színészek sem örülnek a döntésnek, hogy 8 évet kell várni az Avatar befejezésére.

564
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Amikor James Cameron ötödik Avatar filmje 2031-ben a mozikba kerül, Zoë Saldaña már 26 éve lesz a na’vi harcos és odaadó anya, Neytiri szerepében. És hogy mégis mitől lett ilyen elnyújtott ez a szereplés? A válasz pofonegyszerű, a Disney június 13-án jelentette be, hogy Cameron három közelgő folytatásainak bemutatóit ismét eltolta a naptárban, ezzel a franchise utolsó része 2031-ben jön ki.

A hírre nemcsak a világ kapta fel a fejét, hogy sokan gyerekkoruk végén váltottak jegyet az eredeti első részre, az utolsóra pedig nyugdíjas éveikben ülhetnek be, de úgy tűnik, hogy maguk a szereplők sincsenek kibékülve a döntéssel. Köztük az egyik főszereplőt alakító Saldaña hangot is adott közösségi oldalán, amiért a sorozat ötödik részének premierjét 3 évvel elcsúsztatták.

screen shot 2023 06 14 at 12 25 04 pm

Nagyszerű! 53 éves leszek, amikor az utolsó Avatar kijön. 27 éves voltam, amikor a legelső ‘Avatart’ forgattam.”

Zoë Saldaña

Saldaña sztárja, Sam Worthington, aki Jake Sully szerepét alakítja a franchise-ban, 55 éves lesz, amikor az utolsó Avatar film a mozikba kerül. Cameron 77 éves lesz. A döntésben szerepet játszott az írói sztrájk, illetve Jon Landdau producertől tegnap megtudtuk, hogy bár a film 95%-kát filmre vették tavaly, maradtak jelenetek, valamint nagyon sok utómunka vár még a csapatra. Összességében ez indokolta, hogy a 2024-re kiírt harmadik rész bemutatóját 2025-re halasztották, és ezzel a maradék két folytatás premierjét is hátrasorolták a naptárban.

A második film, az Avatar: A víz útja 2022 decemberében került a mozikba, 13 évvel azután, hogy az eredeti film megdöntötte a kasszarekordokat, és 2,9 milliárd dollárral (inflációval nem korrigálva) minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett. Bár egyesek kételkedtek abban, hogy ennyi év elteltével A víz útja siker lesz, Cameron elhallgattatta a rosszmájúakat, mivel a folytatás 2,3 milliárd dolláros jegyeladást produkált világszerte, és ezzel a filmtörténet harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

A Disney eredetileg úgy tervezte, hogy az Avatar további folytatásai két év különbséggel kerülnek a mozikba, a harmadik film pedig 2024-ben érkezik. Most azonban az Avatar 3 2025. december 19-re, az Avatar 4 2029. december 21-re, az Avatar 5 pedig 2031. december 19-re tolódott. A megjelenési dátum alapján az utolsó film 22 évvel az eredeti 2009-es kasszasiker után érkezik.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Walt Disney Studios
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

Az ördög Pradát visel
Filmek

A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását

Visszatérhetünk Meryl Streep oldalán a divat világába.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.